Kapitán lode Costa Concordia prehral súd v prípade vyhodenia z práce

NETKY.SK • 5 Máj 2015, 18:43 • 2 min
Kapitán lode Costa Concordia prehral súd v prípade vyhodenia z práce

RÍM - Kapitán talianskej výletnej lode Costa Concordia Francesco Schettino prehral súdny proces, v ktorom obvinil svojho bývalého zamestnávateľa, spoločnosť Costa Crociere, z nespravodlivého prepustenia z práce. Napísala to dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

K tomuto rozhodnutiu dospel pred niekoľkými dňami podľa talianskej tlačovej agentúry ANSA pracovný súd v Janove, kde sídli spoločnosť Costa Crociere - Schettinov bývalý zamestnávateľ. 
     

Schettina vyhodili z práce po incidente z 13. januára 2012, pri ktorom zomrelo 32 ľudí vrátane cestujúcich a členov posádky. 
     

Loď Costa Concordia sa pod Schettinovým riadením vychýlila zo svojej plánovanej trasy smerom k ostrovu Giglio, kde narazila na skaliská a čiastočne sa prevrátila, na palube sa v tom čase nachádzalo 4229 osôb.
     

Vo februári prvostupňový súd v stredotalianskom Grossete uznal 54-ročného Schettina za vinného v prípade smrti 32 ľudí, zapríčinenia stroskotania lode a predčasného opustenia plavidla. Vymeral mu trest 16 rokov odňatia slobody. Podľa talianskych zákonov však na výkon trestu nastúpi až po využití všetkých možností na odvolanie, čo môže trvať roky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies