Kapitán lietadla ČSA, ktoré núdzovo pristálo v Prahe, zomrel

NETKY.SK • 16 Február 2012, 08:46 • 2 min
Kapitán lietadla ČSA, ktoré núdzovo pristálo v Prahe, zomrel

Kapitán lietadla ČSA, ktoré núdzovo pristálo v Prahe, zomrel - Svet Záchranárom, čakajúcim včera na ploche pražského letiska na núdzové pristátie stroja na pravidelnej linke z Varšavy, sa napriek úsiliu nepodarilo zachrániť kapitána stroja, ktorý zomrel.

slovakia

left justify in out

imgZáchranárom, čakajúcim včera na ploche pražského letiska na núdzové pristátie stroja na pravidelnej linke z Varšavy, sa napriek úsiliu nepodarilo zachrániť kapitána stroja, ktorý zomrel. Informovala o tom stránka lidovky.cz s odvolaním sa na hovorkyňu leteckej spoločnosti ČSA Hanu Hejskovú.
      Núdzový pristávací manéver prebehol bez komplikácií, stroj naviedol na pristávaciu dráhu druhý pilot. Bezpečnosť cestujúcich nebola v ohrození.
      Podľa informácií portálu Lidovych novin mal skúsený kapitán 58 rokov a doteraz sa uňho neprejavili žiadne zdravotné ťažkosti. Podľa servera iDnes.cz išlo o 55-ročného pilota.
      Prezident Českého združenia dopravných pilotov ČSA CZALPA Peter Žmolík označil zosnulého za vynikajúceho pilota a skvelého človeka. Podľa jeho názoru sa na úmrtí mohol podpísať dlhodobý stres, ktorému sú vystavení piloti v ČSA.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies