Kapitán Lazia Mauri má stop na pol roka

NETKY.SK • 2 August 2013, 12:38 • 2 min
Kapitán Lazia Mauri má stop na pol roka

RÍM - Kapitán futbalistov Lazia Rím Stefano Mauri si za účasť v škandále s ovplyvňovaním výsledkov stretnutí nezahrá pol roka.

slovakia

left justify in out

 Trest mu vymerala Talianska futbalová federácia (FIGC) za podiel na manipulácii posledných dvoch zápasov Lazia v Serie A 2010/11 doma s FC Janov (4:2) a na ihrisku Lecce (4:2). FIGC ho uznala vinným vo vzťahu k duelu v Lecce, ale vo výsledku merania síl s Janovčanmi vraj nemal prsty. Žalobca Stefano Palazzi žiadal pre stredopoliara štvorročný dištanc, odrátanie šiestich bodov Laziu a troch Janovu a Lecce. Rimania nakoniec vyviazli s pokutou 40-tisíc eur, Lecce zaplatí 20-tisíc eur, Janov oslobodili.

Do prípadu boli zapletení ďalší siedmi futbalisti. Športového podvodu sa podľa vyšetrovateľov z mesta Cremona dopustili okrem Mauriho aj Mario Cassano, Carlo Gervasoni, Omar Milanetto, Alessandro Zamperini, Massimiliano Benassi, Antonio Rosati a Stefano Ferrario. Zamperini už skôr dostal päťročný zákaz štartu, FIGC k nemu pridal ďalšie dva roky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies