Kapitán Kopecký chce ísť za úspechom krok po kroku

NETKY.SK • 1 Máj 2015, 15:06 • 2 min
Kapitán Kopecký chce ísť za úspechom krok po kroku

OSTRAVA - "Bojovnosť prevýši talent," vyhlásil kapitán slovenských hokejistov Tomáš Kopecký a presne s takýmto prístupom chce odštartovať zápolenie na majstrovstvách sveta v Ostrave.

slovakia

left justify in out

Skúsený útočník si deň pred úvodným duelom s Dánskom nedával veľké ciele a k úspechu sa chcel priblížiť krok za krokom.
     

"Bojovnosť a srdiečko," pomenoval najväčšie devízy svojho tímu. "Každý jeden hráč na tomto šampionáte má nejaký talent, ale pokiaľ nebude bojovať, tak je mu na nič. Ja som bol vždy zástancom toho, že tvrdá robota, bojovnosť a súťaživosť ten talent prevýšia," uviedol tridsaťtriročný Kopecký, ktorý nastúpi v strede prvého útoku s krídlami Mariánom Gáboríkom a Michelom Miklíkom.
     

Slováci odštartujú súboje v základnej B-skupine v ostravskej ČEZ Aréne už v sobotu o 12.15 h proti Dánsku. "Určite si ich hru ešte rozoberieme, ale v podstate sa nepozeráme proti komu nastúpime. Sústredíme sa sami na seba a pôjdeme od zápasu k zápasu. Pomaličky a skromne od prvého striedania. Verím, že ak to dodržíme, tak sa dostavia aj výsledky," povedal.
     

Reprezentanti si na štvrtkovom tréningu vyskúšali viacero herných situácií, napríklad prečíslenia troch proti dvom. Na ľade panovala pohodová atmosféra a všetci sa už tešili na ostrý šampionátový štart. "Chalani sú veľmi dobre naladení. Posledné dva tréningy boli vynikajúce a už sme sa trochu zoznámili aj s klziskom. Veľmi sa tešíme na prvý zápas," pokračoval Kopecký.
     

Hráči sa tešia aj na domácu atmosféru, ktorú im vytvoria slovenskí fanúšikovia, rodinní členovia či priatelia. "Bude to môj prvý šampionát takto blízko Slovenska. Príde rodina, veľa kamarátov, známych. Verím, že fanúšikovia nás podporia a vytvoria perfektnú atmosféru. Tribúna je navyše hneď pri ľade, príde veľmi veľa ľudí. Na plnú halu som zvyknutý z Chicaga, či Detroitu, no tu to fanúšikovia viac prežívajú. V Amerike je to skôr o tej kultúre a je to komornejšie," dodal Kopecký.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona