Kapitán Hamšík: Štart je skvelý, ale sme len za začiatku

NETKY.SK • 23 September 2013, 15:26 • 2 min
Kapitán Hamšík: Štart je skvelý, ale sme len za začiatku

NEAPOL - Futbalisti talianskeho SSC Neapol majú na začiatku tejto sezóny vynikajúcu formu. Dokázali to aj v nedeľňajšom zápase 4. kola Serie A, v ktorom zvíťazili na ihrisku jedného zo spolufavoritov na zisk ligového titulu AC Miláno 2:1.

slovakia

left justify in out

"Partenopei" majú po štyroch kolách najvyššej talianskej súťaže dvanásť bodov, stopercentní okrem nich sú už iba futbalisti AS Rím, ktorí vedú ligový pelotón s lepším skóre. O fantastický vstup SSC do ročníka sa pričinil aj slovenský ofenzívny stredopoliar Marek Hamšík, ktorý je so štyrmi gólmi najlepším strelcom súťaže, rovnako štyri presné zásahy má na konte aj Giuseppe Rossi z Fiorentiny. "Štart je skvelý, ale sme len na začiatku. Ideme ďalej, už v stredu na nás čaká Sassulo," povedal pre svoju oficiálnu internetovú stránku 26-ročný rodák z Banskej Bystrice.

Neapolčania vyhrali na štadióne "rossoneri" naposledy pred 27 rokmi. K trojbodovému zisku ich priviedol s kapitánskou páskou na rukáve práve Hamšík, ktorý hral do 67. min. "Sme veľmi šťastní. Vyhrať na štadióne AC Miláno je veľká vec, veď domáci tím má každý rok zálusk na majstrovský titul. Viacerým generáciám hráčov Neapolu sa to nepodarilo, ale my sme to dokázali," tešil sa Hamšík, ktorého potešil aj bravúrny výkon brankára Pepeho Reinu. Španielsky gólman zneškodnil pokutový kop Maria Balotelliho, ten nepremenil penaltu prvýkrát v profesionálnej kariére. "Bol to prvá jedenástka, ktorú v súťažnom zápase útočník AC Miláno nedal. Bravo Pepe," uzavrel odchovanec Jupie Podlavice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona