Kapitán Hamšík priviedol Neapol do finále Coppa Italia

NETKY.SK • 13 Február 2014, 15:10 • 2 min
Kapitán Hamšík priviedol Neapol do finále Coppa Italia

RÍM - SSC Neapol doma zdolal AS Rím suverénne 3:0.

slovakia

left justify in out

Slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík priviedol v úlohe kapitána SSC Neapol do finále Talianskeho pohára. "Partenopei" zvíťazili v stredajšom odvetnom domácom dueli nad AS Rím jednoznačne 3:0, čo v kombinácii s minulotýždňovou prehrou 2:3 vo "večnom meste" znamená postup "hamšíkovcov" do rozhodujúceho súboja o trofej. "Náš triumf bol úplne zaslúžený," povedal 26-ročný Banskobystričan pre svoju oficiálnu internetovú stránku.

 

"Celkovo sme dali v dvojzápase Rímu, ktorý má v Taliansku najlepšiu obranu, až päť gólov. Veď v 22 stretnutiach Serie A inkasoval iba 11 gólov. Som rád, že sme opäť potvrdili našu rastúcu formu. Hralo sa vo fantastickej atmosfére. Naši skvelí priaznivci nám pripravili búrlivé prostredie. Boli naším dvanástym hráčom," pokračoval odchovanec Jupie Podlavice. 

 

Na začiatku druhého polčasu sa objavil na tribúnach San Paola aj bývalý hráč Neapolčanov - slávny Diego Maradona. Domáci hráči akoby cítili jeho prítomnosť a v priebehu troch minút dali dva góly. Spolu s 50-tisíc divákmi aj bývalý výnimočný reprezentant Argentíny Maradona skandovane tlieskal štvrťhodinu pred koncom merania síl, keď Hamšík išiel dole z ihriska. "Pred sezónou sme si stanovili tri ciele. Jeden sme už splnili - sme vo finále Talianskeho pohára. A radi by sme si zopakovali rok 2012, keď sme ho aj vyhrali. Finálový duel proti Fiorentine je však ešte ďaleko. Teraz sa sústredíme na najbližšie stretnutia v Serie A a v Európskej lige," dodal ofenzívny stredopoliar Marek Hamšík. 
Finále Coppa Italia je na programe v sobotu 3. mája. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies