Kapitán Ďurica pilier defenzívy, pochválil ho i tréner Kozák

NETKY.SK • 24 Máj 2014, 09:53 • 2 min
Kapitán Ďurica pilier defenzívy, pochválil ho i tréner Kozák

SENEC - Pri neúčasti Martina Škrtela a Mareka Hamšíka viedol slovenskú futbalovú reprezentáciu v piatkovom víťaznom medzištátnom súboji s Čiernou Horou (2:0) na trávniku v Senci v pozícii kapitána Ján Ďurica.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdvaročný stopér ruského klubu Lokomotiv Moskva si zastal svoje miesto, usmerňoval defenzívnu činnosť a pri štandardkách sa snažil ohroziť bránku čiernohorského súpera. "Ja som to čakal, že sa svojej úlohy zhostí dobre. Jano je skúsený futbalista, hrá pravidelne v ťažkej ruskej lige, dozrel. Som s ním spokojný, podal kvalitný výkon," vyjadril sa na pozápasovej tlačovej besede pri Slnečných jazerách tréner slovenského národného tímu Ján Kozák.

 

"Určite ma potešila hra i výkon, môžeme byť spokojní. Bola to dobrá a vhodná príprava na jesenný štart kvalifikácie, do Senca prišiel kvalitný súper. Myslím si, že proti Čiernohorcom sme dobre kombinovali, dôležitým momentom bol prvý gól v súperovej sieti krátko pred polčasovou prestávkou. V závere duelu sme pridali druhý a rozhodli o osude stretnutia," zhodnotil piatkový večerný zápas Ján Ďurica, ktorý sa v strede obrany slovenského mužstva predstavil s Norbertom Gyömbérom z talianskej Catanie. "Noro je mladý hráč, ambiciózny, má dobré predpoklady. Chýbajú mu síce ešte skúsenosti, ale všetko je iba otázkou času," vyjadril sa J. Ďurica na margo 21-ročného spoluhráča. Obaja sa v dueli proti Čiernej Hore často stretávali s útočníkom súpera Stevanom Jovetičom, ktorý pôsobí v Manchestri City, v tíme úradujúceho anglického majstra. "S určitosťou to bol najlepší a najnebezpečnejší hráč Čiernohorcov, ukázal svoje nesporné kvality," skonštatoval Ján Ďurica, ktorý sa už teší na pondelkový ďalší medzištátny prípravný duel SR - tentoraz v Petrohrade proti domácemu Rusku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies