Gerrard nenastúpi proti Kostarike, Lampard kapitánom

NETKY.SK • 23 Jún 2014, 10:07 • 2 min
Gerrard nenastúpi proti Kostarike, Lampard kapitánom

RIO DE JANEIRO - Po predčasnom konci na MS 2014 necháva kapitán anglickej futbalovej reprezentácie Steven Gerrard otázku svojej budúcnosti otvorenú.

slovakia

left justify in out

Steven Gerrard nenastúpi v základnej zostave v poslednom stretnutí Anglicka na XX. futbalových majstrovstvách sveta v Brazílii v utorok proti Kostarike. Frank Lampard pravdepodobne preberie kapitánsku pásku a nastúpi na svoj posledný duel v drese Albiónu. 

 

 "Hovoril som dnes s trénerom a poprosil ho, aby mi dal čas do konca leta," cituje agentúra dpa slová 34-ročného hráča. "V tejto chvíli sa necítim na rozhodnutie. Stále to bolí a som zlomený. Musím sa z toho dostať a vyčistiť si na dovolenke hlavu," dodal Gerrard.

 

V poslednom stretnutí "Troch levov" okrem Gerrarda nebude k dispozícii stredopoliar Arsenalu Oxlade-Chamberlain a ani Leighton Baines. "Alexovi sa obnovili zdravotné problémy s kolenom, ktoré utrpel v priateľskom stretnutí pred svetovým šampionátom proti Ekvádoru," uviedol Hodgson. Namiesto Bainesa nastúpi na ľavej strane obrany ešte len 18-ročný Luke Shaw, pre ktorého to bude debut na podujatí tohto rangu a absolútna reprezentačná premiéra v súťažnom zápase. Obranca FC Southampton sa stane druhým najmladší hráčom, ktorý si obliekol reprezentačný dres Anglicka na svetovom šampionáte. Rekordérom je Michael Owen, ktorý nastúpil na prvý duel proti Tunisku na MS 1998 vo Francúzsku vo veku 18 rokov 183 dní. 

 

Angličania naposledy skončili po základnej časti šampionátu v roku 1958.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies