Kapelu Scorpions i Lemmyho uvedú do Siene histórie heavy metalu

NETKY.SK • 22 December 2016, 13:35 • 2 min
Kapelu Scorpions i Lemmyho uvedú do Siene histórie heavy metalu

BRATISLAVA - Nemeckú kapelu Scorpions, ktorá má na konte napríklad hit Wind of Change, uvedú do Siene histórie heavy metalu (Hall of Heavy Metal History).

slovakia

left justify in out

Rovnakej cti sa dočkajú aj Lemmy Kilmister, zosnulý spevák už nefungujúcej kapely Motörhead, zosnulí Ronnie James Dio a Randy Rhoads, ďalej tiež Ross "The Boss" Friedman, Rudy Sarzo, Frankie Banali, Vinny Appice, Don Airey, Andy Zildjian, vydavateľstvo Metal Blade Records či klub Rainbow Bar & Grill v kalifornskom West Hollywoode.


Slávnosť sa bude konať 18. januára v Expo Center v Anaheime v Kalifornii. O moderovanie sa postará Eddie Trunk. Počas večera sa predstavia napríklad Dio Disciples v zložení Craig Goldy, Simon Wright, Scott Warren, Bjorn Englen, Tim "Ripper" Owens a Joe Retta. Priestor dostane aj sólový projekt spomínaného bývalého gitaristu skupiny Manowar Rossa "The Bossa" Friedmana, s ktorým vystúpia Rhino, Marc Lopes a Mike LePond.


Výťažok z ceremoniálu poputuje na konto Ronnie James Dio Stand Up And Shout Cancer Fund. "Všetky peniaze pôjdu na výskum rakoviny a na vzdelanie s nádejou, že raz nájdeme spôsob, ako vyliečiť túto hroznú chorobu, ktorá už vzala životy mnohým z našich milovaných," uviedla za neziskovú organizáciu podporujúcu boj proti rakovine Wendy Dio, ktorej manžel bol spomínaný Ronnie James Dio, známy z kapiel ako Rainbow, Black Sabbath, Dio alebo Heaven & Hell.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona