Kapela Zrní ponúkla singel Jiskřící raketa TOTO

NETKY.SK • 13 Marec 2017, 16:38 • 2 min
Kapela Zrní ponúkla singel Jiskřící raketa TOTO

BRATISLAVA - Česká kapela Zrní predstavila nový singel s názvom Jiskřící raketa TOTO.

slovakia

left justify in out

Päťčlenná formácia ponúkla ku skladbe aj videoklip, ktorý mal premiéru dnes na portáli iDNES.cz. Vyše šesťminútové video kameramana a režiséra Tomáša Bláhu je zároveň aj upútavkou na krátky dokument o nahrávaní ich najnovšej štúdiovky Jiskřící, ktorá vyjde v piatok 24. marca. Spomínaný dokumentárny film si fanúšičky a fanúšikovia skupiny budú môcť pozrieť prostredníctvom sociálnych sietí, kde ho plánujú sprístupniť už čoskoro. 

Album Jiskřící vznikal v španielskom Madride. Producentsky sa na ňom podieľali Ondřej Ježek a Jonatán Pastirčák. Ústrednou témou nahrávky, ktorá bude ich prvým počinom po dvoch rokoch, je kríza. "Strata a rozpad sa skôr či neskôr odohrávajú v živote každého jednotlivca, ale v súčasnej dobe ich vnímame v celej spoločnosti," priblížil frontman kapely Jan Unger. "Volíme si lídrov, ktorí nám sľubujú návrat k starým dobrým časom, vyhľadávame čokoľvek, čo dá chaotickému svetu okolo nás poriadok," dodal. 

Zrní plánujú podporiť album aj koncertnou šnúrou, ktorú odštartujú 23. marca v Chomutove. V rámci prvej časti turné sa zastavia aj v bratislavskom Majestic Music Clube (MMC), kde nahrávku 27. apríla pokrstia. Ďalšími zastávkami budú české mestá ako Liberec, Jihlava, Český Krumlov, Písek, Zlín či Nymburk, kde 19. mája zakončia prvú časť šnúry.

Skupinu Zrní tvoria spomínaný Jan Unger (spev, gitara, flauta), ďalej Jan Fišer (husle, spev), Jan Juklík (gitara), Jan Caithaml (basgitara, spev) a Ondřej Slavík (bicie, akordeón, beatbox, spev). Formácia z Kladna debutovala v roku 2009 albumom Voní, po ktorom nasledovali štúdiovky Hrdina počítačový hry jde do světa (2011), Soundtrack ke konci světa (2012) a Následuj kojota (2014). Predvlani ponúkli koncertný záznam Čtyři Honzové a jeden Ondřej v severní části Střeleckého ostrova. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies