Kapela Zrní, jednotka českej alternatívnej scény, mieri na Slovensko

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 09:53 • 2 min
Kapela Zrní, jednotka českej alternatívnej scény, mieri na Slovensko

BRATISLAVA - Kapela Zrní má rada Slovensko a Slovensko má rado Zrní. Naposledy u nás hrali na jeseň, na vypredanom turné s Korben Dallas. Tentoraz sa partia muzikantov z Kladna predstaví na štyroch samostatných koncertoch, ten prvý bude už 18. marca v Bratislave, deň nato hrajú v Martine, 20. marca v Prešove a 21. marca v Brezne.

slovakia

left justify in out

Hudobnej skupine Zrní sa veľmi darí a momentálne je v jednom kole. Po vydaní štvrtého albumu nazvaného Následuj kojota opäť potvrdzuje, že je koncertnou špičkou a jej tvorbu vysoko oceňujú odborníci i usporiadatelia. Dôkazom je fakt, že boli minulý rok v novembri vybraní ako jediný český headliner pražského showcaseového festivalu Nouvelle Prague (obdoba bratislavského festivalu Waves Bratislava), kde upútali pozornosť zahraničných agentov a delegátov.

 

Taktiež zaujali riaditeľku festivalu Colours of Ostrava, Zlatu Holušovú, vďaka ktorej vzniklo unikátne prepojenie Zrní & Janáčkovej filharmónie Ostrava. Na Colours odohrajú spoločný koncert na hlavnej scéne, hneď po vystúpení Björk. Aby tých úspechov nebolo málo, tak album Následuj kojota bol v Čechách nominovaný na cenu kritiky Apollo a tiež na Cenu Anděl 2014 hneď v troch kategóriách: kapela roka, alternatívny album roka a klip roka k piesni Loďky. Za zmienku stojí i výtvarné spracovanie albumu grafikom a výtvarníkom Alešom Fulínom, ktorý zaň získal prvenstvo v súťaži o najlepší hudobný dizajn Megaton Fashion Show.

 

Zrní majú cesty na Slovensko veľmi radi. „Je to už väčší výlet, ktorý ma svoju špecifickú, takmer prázdninovú atmosféru. Roadmovie,“ hovorí spevák Honza Unger a dodáva: „Sme spolu dosť intenzívne, čo sa odráža i na nálade koncertov, ktorým hovoríme „koncerty s príbehom“. Proste sa do nich premietne spoločne prežitý deň. A je to čarovné aj tou inou krajinou, jazykom, vzdialenosťou od domova. Navyše slovenské publikum je spontánnejšie. Na Slovensku sa nám vždy hrá výborne.“

 

Ak sa ich hudobná kritika pokúša zaradiť do niektorej štýlovej kategórie, kapele sú žánre fuk. A keď sa ich niekto opýta, odpovedia: "nežný artbrut, kladenský uhoľný zen". Ich prejav je rovnaký ako ich hudba: osobitý, hypnotický, hutný, energický, uveriteľný.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies