Kapela The Damned plánuje vydať nový album

NETKY.SK • 25 Október 2016, 15:09 • 2 min
Kapela The Damned plánuje vydať nový album

BRATISLAVA - Anglická punk-rocková kapela The Damned plánuje vydať nový album. S nahrávaním chcú začať cez zimu, pričom novinka by sa mala dostať na trh na budúci rok. Bližšie informácie o štúdiovke, s ktorou nadviažu na zatiaľ posledný album So, Who's Paranoid? (2008), zatiaľ nie sú známe.

slovakia

left justify in out

Skupina takisto uvedie na trh 4. novembra na farebnom vinyle reedíciu debutového singla New Rose z roku 1976. Pri príležitosti oslavy 40. rokov na scéne si naplánovali aj turné po Severnej Amerike. Okrem toho zahrajú tento rok vo Veľkej Británii, Španielsku či Belgicku.


The Damned vznikli v roku 1976 v Londýne. O rok neskôr ponúkli albumy Damned Damned Damned a Music For Pleasure. Nasledovali nahrávky Machine Gun Etiquette (1979), The Black Album (1980), Strawberries (1982), Phantasmagoria (1985), Anything (1986), Not of This Earth (1995), Grave Disorder (2001) a spomínaná So, Who's Paranoid?.

 

Medzi ich najúspešnejšie single patria Love Song, Smash It Up, Grimly Fiendish alebo Eloise. V kapele, ktorá prešla niekoľkými personálnymi zmenami, v súčasnosti pôsobia pôvodní členovia Dave Vanian (spev) a Captain Sensible (gitara) a ďalej tiež Monty Oxymoron (klávesy), Pinch (bicie) a Stu West (basgitara).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies