Kapela Slowdive zverejnila prvú skladbu po 22 rokoch

NETKY.SK • 12 Január 2017, 16:09 • 2 min
Kapela Slowdive zverejnila prvú skladbu po 22 rokoch

BRATISLAVA - Anglická rocková kapela Slowdive zverejnila pieseň Star Roving. Novinka je prvou novou zverejnenou skladbou skupiny po 22 rokoch.

slovakia

left justify in out

Formácia prostredníctvom sociálnej siete Facebook informovala, že od návratu na scénu v roku 2014, pripravuje nové piesne a Star Roving je prvou ukážkou z nich. Skupina tiež uviedla, že si užíva spoločné hranie tak, ako vo svojich začiatkoch.


Speváčka a gitaristka formácie Rachel Goswell vlani v rozhovore pre portál Stereogum prezradila, že skupina nahráva nový album. Bližšie informácie o štúdiovke zatiaľ nie sú známe.


Slowdive vznikli v roku 1989 v Readingu. V ich tvorbe sú počuť aj shoegaze, dream pop či ambient. Kapela debutovala v roku 1990 eponymnou EP nahrávkou. Prvý album Just For A Day vydali v septembri 1991 a nadviazali naň štúdiovkami Souvlaki (1993) a Pygmalion (1995). Okrem toho vydali aj niekoľko kompilácií či ďalších EP. Kapela v roku 1995 ukončila činnosť. Po spomínanom návrate na scénu sa predstavili napríklad aj vlani na českom festivale Colours of Ostrava.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona