Kapela Sister Sledge budú po smrti Joni Sledge pokračovať ako duo

NETKY.SK • 14 Marec 2017, 15:36 • 2 min
Kapela Sister Sledge budú po smrti Joni Sledge pokračovať ako duo

BRATISLAVA - Zvyšné dve členky americkej skupiny Sister Sledge oznámili, že po úmrtí ich sestry Joni budú ďalej pokračovať ako duo. Joni Sledge skonala v piatok 10. marca vo veku 60 rokov. Príčina úmrtia zatiaľ nie je známa.

slovakia

left justify in out

"Sister Sledge budú pokračovať v naplánovanom turné. Joni bola úžasný človek, fenomenálna umelkyňa a producentka a brilantná podnikateľka. Jednou z jej najväčších vášní bolo koncertovanie. V duchu jej silnej osobnosti, radosti zo života a šírenia radosti prostredníctvom hudby sme sa rozhodli pokračovať v jej odkaze. Preto každý koncert odohráme na jej počesť," uviedli Debbie a Kim Sledge.

Skupina Sister Sledge vznikla v roku 1971, pričom pôvodne bola jej členkou aj Kathy Sledge, ktorá formáciu opustila v roku 1989. Debutovali v roku 1975 albumom Circle Of Love, no preraziť sa im podarilo až s treťou nahrávkou We Are Family (1979), ktorá sa v americkom albumovom rebríčku Billboard 200 dostala na tretie miesto. Zo štúdiovky pochádza aj rovnomenný singel, ktorý sa v Billboard Hot 100 umiestnil na druhej priečke. Hit získal aj nomináciu na Grammy.

 

Formácia neskôr vydala aj ďalšie albumy ako Love Somebody Today (1980), All American Girls (1981), When The Boys Meet The Girls (1985) alebo Style (2003). Medzi ich ďalšie single patria napríklad He's The Greatest Dancer, Lost In Music, My Guy či Frankie. Predvlani zaspievali pre pápeža Františka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies