Kapela Saténové ruky zverejnila skladbu Dala mi niečo do pitia

NETKY.SK • 31 Október 2016, 13:30 • 2 min
Kapela Saténové ruky zverejnila skladbu Dala mi niečo do pitia

BRATISLAVA - Slovenská kapela Saténové ruky zverejnila skladbu Dala mi niečo do pitia.

slovakia

left justify in out

"Pesnička aj jej názov sú vlastne metaforou dlhodobého vzťahu, ktorý sa neskončil šťastne. Vzťah stále trvá, no riešia sa technické príčiny zlyhania a emocionálne dôsledky katastrofy. Podobné obdobie u mňa trvalo približne štyri roky," uviedol na margo novinky spevák a gitarista Marek "Kasko" Babušiak. "Je to pieseň o tom ako Ilona Š. hodila Marekovi B. do piva sedem rohypnolov," zhodla sa kapela.


Kasko napísal skladbu v Írsku v roku 2010, kde v tom čase žil. Volala sa Love Tumor. Skupina pieseň neskôr hrala na koncertoch s pôvodným anglickým textom. "Potom sme s tým prestali, lebo sa nám tým anglickým textom nehodila do repertoáru. Text sme neskôr spoločne prepísali do slovenčiny a znova sme ju začali hrávať," ozrejmil autor piesne, ktorú muzikanti neskôr nahrali s pomocou hudobného producenta Tomáša Slobodu v štúdiu Pulp.


Skupina zverejnila aj remix skladby Dala mi niečo do pitia, o ktorý sa postaral Vlado Ďurajka z projektu Autumnist. "Je to prvý remix, v ktorom som použil iba zdroje, ktoré už boli nahraté. Nepridával som žiadne nástroje. Chcel som v tomto prípade, aby to bol čo najmenej elektronický remix a aby tam zostala zachovaná surovosť originálu. Táto pesnička je harmonicky temnejšia, ako je u chalanov zvykom, tak som tej temnoty ešte trochu pridal. Prestrihal som to, spravil som tam jemné breaky a urobil som tam v podstate vtipný rýchly refrén v duchu starých kapiel ako Ministry," vyjadril sa Ďurajka. "Remix je temný a zároveň srandovný. Je to pre mňa niečo ako béčkový horor, ale v hudobnom spracovaní," dodal Kasko.


Kapela Saténové ruky, v ktorej pôsobia aj Vlado Janček, Bebe a Jožo Lipa, vydala debutový album Bozkávam vlani v máji. Nahrávka obsahuje 14 skladieb, medzi nimi sú aj piesne ako Debil a kráľovná, Had, Kde mám bundu? či DušaN. Vďaka nahrávke získali Radio_Head Awards v kategóriách Debut roka a Album roka / Cena kritikov. Autorom obalu je Palo Čejka.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies