Kapela Roxy Music ukončili činnosť

NETKY.SK • 4 November 2014, 15:48 • 2 min
Kapela Roxy Music ukončili činnosť

BRATISLAVA - Britská kapela Roxy Music ukončila činnosť. Informáciu v rozhovore pre americký dvojtýždenník Rolling Stone potvrdil gitarista Phil Manzanera.

slovakia

left justify in out

"Nemyslím si, že budeme ešte koncertovať. Myslím si, že sme dokončili našu prácu. Keď sme v roku 2011 prestali koncertovať, s Andym (Andy Mackay bol saxofonista kapely, pozn. SITA) sme sa na seba pozreli a povedali sme, 'Skončili sme'. Na budúci rok však vydáme skvelé box sety k našim prvým dvom albumom. Sú tam všelijaké veci, extra materiál od Briana Ena a podobne. Veľmi sa z toho teším," uviedol hudobník.

 

Gitarista tiež prezradil, že sa venuje sólovej kariére. "Muzikanti radi robia nové veci. To sa však nepáči fanúšikom, pretože oni by boli radi, keby ste navždy hrali tie isté staré skladby. Rád robím nové veci. Mám zopár albumov, ktoré vydám na budúci rok. Taktiež Bryan Ferry hráva na turné viac ako tucet skladieb Roxy Music za večer," vyjadril sa muzikant, ktorý sa podieľal na produkcii očakávaného albumu kapely Pink Floyd The Endless River. Hrával tiež v sprievodnej kapele speváka a gitaristu spomínanej formácie Davida Gilmoura. Ten nedávno vyhlásil, že plánuje na budúci rok vydať nový album a vyraziť na turné. "Ak ma na tom turné bude chcieť, budem tam," dodal 63-ročný Manzanera. 

 

Roxy Music vznikli v roku 1971 v Londýne. V kapele pôsobili okrem spomínaných členov aj Paul Thompson (gitara), Graham Simpson (basgitara) a mnohí ďalší. Formácia vydala osem radových štúdiových albumov, pričom prvý, eponymný počin uviedli na trh v roku 1972 a posledný Avalon v roku 1982. Všetky sa dostali v UK Charte do Top 10 a nahrávky Stranded (1973), Flesh and Blood (1980) a spomínaný Avalon túto hitparádu aj dobyli. Na konte majú tiež niekoľko živákov a kompilácií. Kapela ukončila činnosť po prvý raz v roku 1976, neskôr sa vrátila na scénu, no v roku 1983 sa opäť odmlčala. Hudobníci sa naposledy dali dokopy v roku 2001. Magazín Rolling Stone ich zaradil na 98. miesto v rebríčku 100 najlepších interpretov všetkých čias.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies