Kapela Polemic zverejnila videoklip k piesni Tancuj

NETKY.SK • 26 September 2016, 15:32 • 2 min
Kapela Polemic zverejnila videoklip k piesni Tancuj

BRATISLAVA - Slovenská kapela Polemic predstavila videoklip ku skladbe Tancuj, ktorý vznikal počas leta na festivaloch v Česku a na Slovensku. Režisérom videa je filmár Marek Mackovič, pričom v ňom okrem členov kapely účinkujú aj jej priaznivci, ktorí v ňom tancujú.

slovakia

left justify in out

"Klip zobrazuje dve línie. Prvá je o láske k tancu. Ľudia to pri našom provizórnom tancomate, ktorý sme postavili na festivaloch, dokazujú svojou originalitou a špeciálnymi kreáciami. Druhá línia ukazuje, čo zažíva kapela Polemic počas celého leta. Cestovanie, festivaly, slnko, koncertovanie a v neposlednom rade tanec, ktorý je s týmto všetkým spojený," uviedol gitarista a spevák Michal "Mickey Mouse“ Novácky.

 

"Hrá v ňom aj Polemic, a to najmä v polohe, v ktorej sa cítime najlepšie - na pódiu. Niekoľko záberov zachytáva aj atmosféru zo zákulisia, presuny na koncerty a prípravu na vystúpenie. Hlavnú úlohu však hrali tanečníci z publika, náš zatiaľ najväčší tanečný komparz. Šancu zbadať svoj výkon v klipe teda majú desiatky tanečníkov. Odvahu našli punkáči, aj maminky s deťmi, bubeníci z Campana Batucada, i moderátori z rádia a dokonca tiež nafukovací krokodíl, či vychytený šéfkuchár. Na prvý pohľad úplne odlišná zmes ľudí, ale v klipe sa navzájom super dopĺňajú,“ dodal trubkár Peter "Petko“ Opet.


Skladbu Tancuj predstavila kapela v júni, pričom hudbu novinky zložili všetci členovia formácie a o text sa postaral spomínaný Novácky. "Fanúšikovia si pesničku zamilovali a my pri nej podávame na pódiu svoje asi životné tanečné výkony. No a publikum sa pritom nechá rado strhnúť, takže sa tancuje o dušu na pódiu aj pod pódiom,“ vyhlásil Opet. "Ľudia sa z pesničky veľmi tešia. Aspoň tak sa to zdá nám, keď sa na nich pozeráme z pódia. Nakoniec táto atmosféra je tiež zachytená v novom klipe. Keď sa Petko spýta počas koncertu ľudí: 'Aké je heslo tohto leta?', z davu sa zakaždým ozve: 'Tancuj!' Nás to veľmi teší a ďakujeme,“ doplnil Novácky.


Polemic vydali v roku 1997 debutový album Do Ska. Nasledovala druhá nahrávka Yah Man! (1999), z ktorej pochádzajú aj piesne ako Slnko v sieti, Ona je taká a Hurikán. V roku 2000 vydali štúdiovku Gangster-ska, ktorá obsahuje napríklad hit Komplikovaná. Na konte majú tiež albumy Nelám si s tým hlavu (2002), Nenudin (2005), Live (2007), výberovku Best of 1988 - 2008 (2008), Horúce časy (2010) a Hey! Ba-Ba-Re-Bop (2013).





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies