Kapela Polemic zverejnila skladbu Tancuj

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 10:01 • 2 min
Kapela Polemic zverejnila skladbu Tancuj

BRATISLAVA - Slovenská kapela Polemic zverejnila skladbu Tancuj. Hudbu novinky zložili všetci členovia formácie, o text sa postaral gitarista Michal "Mickey Mouse" Novácky.

slovakia

left justify in out

"V našom štúdiu si dávame takzvané 'nápadové skúšky'. Ak má niekto inšpiráciu, tak to prednesie kapele a následne si to ideme všetci spolu zahrať. Tentokrát priniesol hlavný motív pesničky Petko. Bol to nápad bez textu, len s hatlaninou. Začali sme pesničku hrať a už od prvých tónov bolo jasné, o čom bude. Zrazu sme totiž všetci za svojimi nástrojmi pri hraní tancovali. Dokonca aj náš zvukár Fábio sa v réžii zvŕtal ako nejaký profi tanečník. Videli sme ho cez 'kukaňu' - to je to okienko v stene, ktorá delí štúdio od zvukovej réžie," uviedol autor textu.

 

Pôvodná verzia piesne, ktorú priniesol spomínaný Peter "Petko" Opet, bola pomalšia. "Nápad na pesničku mal výrazne pomalšie tempo ako výsledok. Nálada pri tvorbe bola taká, že nás motív inšpiroval k tancu a preto sme riadne pridali rýchlosť. Hneď bolo jasné, že to chceme urobiť nadupane, s retro swingovou náladou," objasnil Petko.

 

Formácia predstavila najnovší singel už predtým na koncertoch. "My si radi nové veci testujeme priamo na ľuďoch, ktorí chodia na naše koncerty. Čiže ešte skôr ako sme nahrali štúdiovú verziu, začali sme singel hrávať live. Testom prešla na výbornú, tak nebolo o čom a zatvorili sme sa v štúdiu. Práve sa začína letno-festivalovo-open airová sezóna, na ktorú sa veľmi tešíme. Toto obdobie je pre nás oslavou tanca a pohybov tancu príbuzných. Nevidíme teda vhodnejšie obdobie pre vypustenie pesničky do sveta, ako je toto," vyjadril sa Mickey Mouse.

 

Novinka Tancuj zaznie aj počas nadchádzajúcich letných koncertov. "Sme kapela inšpirovaná vo veľkej miere Karibikom a k tomu neodmysliteľne patrí slnko, voda a vysoké číslo ukazovateľa stupňov na teplomere. Už nám tu chýba iba oceán. V duchu tejto atmosféry naskáčeme do našich milovaných dodávok a snažíme sa ju preniesť na všetkých. Nová pesnička, samozrejme, nebude v letnom programe chýbať. Týmto prosíme všetkých našich fanúšikov, aby si na koncerty so sebou pribalili nejaký špeciálny taneček. My to budeme pozorne sledovať a tešiť sa z toho," povedal gitarista. "Leto je pre nás vrchol roka, cítime sa na pódiách festivalov ako ryba vo vode. Považujeme sa za tanečnú kapelu, chceme prinášať radosť a zábavu a keď sa k tomu pridá tanec, tak to je najviac. Tancujúce publikum je pre nás najväčšou odmenou," dodal Petko.

 

Polemic vydali v roku 1997 debutový album Do Ska. Nasledovala druhá nahrávka Yah Man! (1999), z ktorej pochádzajú aj piesne ako Slnko v sieti, Ona je taká a Hurikán. V roku 2000 vydali štúdiovku Gangster-ska, ktorá obsahuje napríklad hit Komplikovaná. Na konte majú tiež albumy Nelám si s tým hlavu (2002), Nenudin (2005), Live (2007), výberovku Best of 1988-2008 (2008), Horúce časy (2010) a Hey! Ba-Ba-Re-Bop (2013).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies