Kapela Milo Kráľ Band zverejnil videoklip k piesni Lesbická

NETKY.SK • 16 Máj 2017, 11:21 • 2 min
Kapela Milo Kráľ Band zverejnil videoklip k piesni Lesbická

BRATISLAVA - Slovenská formácia Milo Kráľ Band zverejnila videoklip k piesni Lesbická. V klipe, ktorý režíroval Milo Kráľ, sa predstavila aj speváčka a herečka Barbora Švidraňová. Pieseň pochádza z najnovšieho albumu skupiny Telegramy (2017).

slovakia

left justify in out

Kapela má na konte aj debutovú, eponymnú nahrávku z roku 2015. "Na prvom albume nemala Barbora sólové piesne a na tomto má dve. Jedna má názov Erotická a druhá Lesbická a práve k druhej sme sa rozhodli urobiť videoklip. Obe pochádzajú z predstavenia S vylúčením verejnosti a chceli sme, aby mala aj sólo klip Barbora, ktorá si ho zaslúži za spoluprácu s nami. Pieseň je zvláštna aj pre nás, pretože 80 percent tvorí elektronická hudba," uviedol Kráľ.

Nový album sa dostal na trh 15. apríla a ponúka 16 skladieb. Autorom hudby je spomínaný frontman, pričom na textoch spolupracovali Jozef Urban, Ľubomír Feldek, Dodo Gombár, Jaro Mottl, Jakub Nvota, Maroš Bančej alebo Pavol Klimašovský.

 

"Väčšina piesní bola rovnako, ako na prvom albume, pôvodne skomponovaná pre rôzne divadelné predstavenia, no zase sú tam aj iné, súčasné piesne a iné hudobné žánre, ktoré používame. Okrem dychov a sláčikov sme vo dvoch skladbách oproti prvému albumu použili napríklad zbor a celkovo aj viac elektroniky. Skladby boli pripravené, len sme pracovali na ich nahrávaní a aranžmánoch, teraz sú všetky na albume, lebo kto vie, čo bude ďalej," povedal interpret.

Nahrávku pokrstili v Martine. "Prvý krst CD Telegramy sa uskutočnil 24. apríla v Martine a do sveta ho vyprevadili herci a muzikanti, s ktorými som hral predstavenie Štúrovci, čiže Lucia Jašková - predstaviteľka Adely Ostrolúckej, Marek Geišberg, Ondro Kovaľ a Dano Heriban. Martin sme si vybrali preto, že tam máme skvelé zázemie, ľudia nezabudli, že som tam pôsobil viac ako dnes a väčšina muzikantov je z tohto kraja. Krstilo sa tabakom, ktorý sme na CD vyfúkli. Keďže prvý album sa krstil kávou, prišlo nám to logické, že ku kávičke patrí cigaretka," objasnil hudobník, ktorý plánuje skoncovať s fajčením po plánovanom bratislavskom krste albumu.

 

"Prestali k nám totiž distribuovať tabak, ktorý si šúľam a skúšal som iné, ale žiaden mi nechutí. Všetko nasvedčuje tomu, že posledným tabakom pokrstíme CD Telegramy v Bratislave 21. mája v KC Dunaj, kde zahráme aj koncert, a potom dám fajčeniu zbohom," uviedol.

Formácia nahrala album Telegramy v zostave Milo Kráľ (spev, klávesy), Barbora Švidraňová (spev), Radovan "Bady" Kráľ (klávesy, akustická gitara, spev), Adam Tojčík (saxofón), Michal Kulich (elektrická gitara), Dušan Schudich (basgitara) a Michal Dadík (bicie). Nahrávanie im trvalo od septembra 2016 do januára 2017, pričom posledné úpravy dokončili koncom marca.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies