Kapela Korn plánuje na budúci rok turné

NETKY.SK • 13 Máj 2018, 10:53 • 2 min
Kapela Korn plánuje na budúci rok turné

BRATISLAVA - Americká numetalová kapela Korn plánuje na budúci rok turné, V rozhovore pre Fox 17 to povedal gitarista skupiny Brian "Head" Welch.

slovakia

left justify in out

„Boli sme v Austrálii a v Japonsku a bolo to skvelé. Zahrali sme na Download festivale s Prophets of Rage a potom sme odohrali niekoľko koncertov v Japonsku. Teraz si dáme pauzu. Píšeme novú hudbu. Tento rok sa v rámci Ameriky ukážeme štyri razy, vlastne tri - v Los Angeles, Las Vegas a San Franciscu. Máme však v pláne cool turné na rok 2019. Je však úžasné mať chvíľu pauzu," uviedol.

Kapela Korn vznikla v roku 1993 v kalifornskom Bakersfielde a jej zostavu momentálne tvoria aj spevák Jonathan Davis, gitarista James "Munky" Shaffer, basgitarista Reginald "Fieldy" Arvizu a bubeník Ray Luzier. Debutovú, eponymnú štúdiovku vydali v roku 1994, no nezaznamenali ňou výrazný úspech. Známejšími sa stali až vďaka druhému albumu Life Is Peachy (1996), ktorý sa dostal na tretiu priečku amerického rebríčka Billboard 200. S nasledujúcimi štúdiovkami Follow The Leader (1998) a Issues (1999) tento rebríček už dobyli. Ďalších osem štúdioviek sa tiež umiestnilo v prvej desiatke. Medzi ich najznámejšie skladby patria A.D.I.D.A.S., Freak On A Leash, Make Me Bad, Here To Stay, Thoughtless, Did My Time či Twisted Transistor. Zatiaľ získali osem nominácií na Grammy, pričom dvakrát si sošku aj odniesli.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona