Kapela Kabát sa teší na ďalší Topfest

NETKY.SK • 4 Júl 2016, 09:43 • 2 min
Kapela Kabát sa teší na ďalší Topfest

BRATISLAVA - Česká kapela Kabát sa teší na 14. ročník Topfestu. Formácia si tohtoročný koncert na podujatí, ktoré sa konalo od štvrtka do soboty na letisku v Piešťanoch, veľmi užila.

slovakia

left justify in out

"My si už Topfest bez Kabátu ani nevieme predstaviť. Bol to prvý festival z našej tohtoročnej série. Užili sme si to, pretože sme koncertovali po dlhom polroku nehrania. My si totiž podujatia vyberáme. Zahrali sme aj skladby z nového albumu, tento náš festivalový set je takým prierezom všetkými našimi albumami. Tešíme sa už na budúci rok," uviedol spevák Josef Vojtek, ktorý s formáciou zahral aj hity ako Dole v dole, Kdoví jestli, Burlaci, Pohoda alebo Moderní děvče.


Podujatie nadchlo aj ďalšiu českú kapelu, Wanastowi Vjecy. "Skvelé, bolo to tu ako na Woodstocku, super atmosféra ako na prelome 60. a 70. rokov. A to je to, čo sa nám páči. Som naozaj rád, že máme také skvelé publikum. Topfest sme poznali, už sme tu hrali pred piatimi rokmi. Je to najväčší rockový festival na Slovensku a je pre nás česť, že nás pozvali. Fanúšikom odkazujem, že máme už dlho vymyslené celé nové CD a zdá sa, že toho roku sa nám ho podarí vydať," prezradil spevák a gitarista Robert Kodym, známy aj z kapely Lucie.


Piatkový program ponúkol aj americkú formáciu Rival Sons, ktorá je v súčasnosti na turné s legendárnymi Black Sabbath. "Veľmi sme si to užili. Stihli sme si pozrieť i toto úžasné mesto, stretli sme mnoho prekrásnych ľudí. Je naozaj úžasné byť na letnom turné. Návšteva Piešťan bola super zmenou. Prišli sme sem z Veľkej Británie, kde bolo sychravo a zamračené. My sme z Kalifornie, vaše teplé počasie je nám teda oveľa bližšie. Je úžasné byť v tejto krajine, ľudia sú tu veľmi milí a priateľskí, radi by sme sa opäť na Slovensko vrátili," uviedol líder kapely Jay Buchanan.


Členovia britskej skupiny The Darkness vyskúšali aj slovenskú kuchyňu a obľúbili si bryndzu. "Slovensko je veľmi pekné a aj chutné. Ochutnali sme veľa jedla a zmrzliny. Vyskúšali sme bryndzu, ktorá je fakt super, zobrali sme si aj domov. Koncert bol plný pozitívnej energie, slnka a tepla. Verím, že návštevníci boli rovnako nadšení ako my," vyhlásil gitarista Dan Hawkins. Koncert si užila aj slovenská kapela Desmod. "Topfest milujeme, je pre nás vyvrcholením celého roka. My máme Vianoce teraz v lete. Ľudia reagovali naozaj perfektne," povedal líder Kuly.


Tento rok vystúpili na festivale aj Europe, Guano Apes, Reckless Love, Puddle of Mudd, Chinaski, Iné Kafe, Slobodná Európa, Slot, Arzén, Čisté Tvary a mnohí ďalší. Festival sa skončil o niekoľko hodín skôr, keď v sobotu v noci museli organizátori z bezpečnostných dôvodov súvisiacich s nevhodným počasím podujatie zrušiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona