Kapela Gogol Bordello roztancuje Pohodu aj na 20. ročníku

NETKY.SK • 10 December 2015, 14:36 • 2 min
Kapela Gogol Bordello roztancuje Pohodu aj na 20. ročníku

BRATISLAVA - Na 20. ročníku multižánrového festivalu Bažant Pohoda vystúpi aj formácia Gogol Bordello. Informáciu potvrdili dnes na oficiálnej webstránke www.pohodafestival.sk organizátori podujatia, ktoré sa bude konať od 7. do 9. júla na letisku v Trenčíne.

slovakia

left justify in out

Formácia, ktorá už vystúpila na Pohode v roku 2006, zahrá v prvý deň festivalu. "Bola to najbrutálnejšia tancovačka, akú som na Pohode zažil. Bolo to ako hodinový tréning s krutým trénerom crossfit," uviedol na margo koncertu z roku 2006 produkčný manažér Mišo Sládek. Účasť na festivale už skôr potvrdili islandská kapela Sigur Rós a My Baby z Holandska.


Gogol Bordello založil v roku 1999 v New Yorku rodák z Ukrajiny, spevák a gitarista Eugene Hütz. Formácia, v ktorej sa vystriedalo množstvo hudobníkov, vydala v tom istom roku prvý album Voi-La Intruder. Zatiaľ poslednú nahrávku Pura Vida Conspiracy uviedli na trh predvlani. V piesňach kapely možno počuť okrem spevu, gitary, basgitary či bicích napríklad aj husle a akordeón. Spomínaný líder sa predstavil ako herec vo filme Všetko je osvetlené (2005), pričom kapela sa ukázala napríklad v snímke Špina a múdrosť (2008), ktorú režírovala Madonna. O skupine vznikol aj dokument Gogol Bordello Non-Stop (2008).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona