Kapela Fuera Fondo si užíva Krič s nami tour

NETKY.SK • 31 Október 2014, 10:23 • 2 min
Kapela Fuera Fondo si užíva Krič s nami tour

BRATISLAVA - Slovenská formácia Fuera Fondo si v súčasnosti užíva Krič s nami tour, v rámci ktorého vystúpi ešte v Zohore, Púchove a tiež v českých Boskoviciach. Hudobníkom, ktorí plánujú po koncertoch pracovať na novom albume, sa doteraz páčilo najviac v Ružomberku, Nitre, Zlíne a Novom Meste nad Váhom.

slovakia

left justify in out

"Určite si nenechajte ujsť posledné koncerty, pretože na začiatku budúceho roka sa plánujeme zavrieť do štúdia a pripravovať nový album. Zatiaľ najlepšie koncerty Krič s nami tour boli v Ružomberku, Nitre, Zlíne a, samozrejme, doma v Novom Meste nad Váhom. Publikum bolo na jednotku, ľudia reagovali veľmi pozitívne, niektorí prišli na koncert overenej kapely, ktorú už poznajú, ale našli sa aj takí, ktorí nás videli po prvýkrát, no po koncerte prišli a podali nám ruku," uviedol Boris Majerník, trubkár, vokalista a manažér Fuera Fondo.

 

Členovia a členka kapely sa popri hudbe venujú aj zamestnaniam a štúdiu. Študenta medicíny, fotografa, obchodného zástupcu, maturanta, web programátora, predajcu a študentku cudzích jazykov spája najmä priateľstvo. "Keď sme zakladali kapelu, boli sme viac-menej všetci ešte študenti na strednej škole a niektorí na vysokej. Priebeh bol klasický, každý niekoho poznal a oslovil ho, či by si neprišiel zahrať a buď zostal alebo nie. Zostava sa od vzniku kapely viackrát zmenila, no dúfam, že už to nebudeme musieť absolvovať. U nás je to hlavne o kamarátstve. Profesie si popri kapele našli nás," prezradil Majerník, okrem ktorého vo formácii pôsobia aj jeho brat Tomáš Majerník (spev, klávesy), Jozef Sitár (bicie), Marek Pažitný (basgitara, vokály), Michal Šprtka (gitara), Daniel Šintál (tenor saxofón) a Daniela Zelková (tenor saxofón). Posledná menovaná na turné nevystupuje, pretože v súčasnosti študuje v Portugalsku. Muzikanti si však pozvali dvoch trombonistov, ktorými sú Igor Kuzma a Juraj Čúzy. 

 

Kapela Fuera Fondo má za sebou množstvo koncertov, spolupráce s kolegami Ska2tonics či Medial Banana. Prvý album Kráčajúc svetom vydali v roku 2010 a druhú štúdiovku Žúrový kráľ uviedli na trh tento rok. Muzikanti prednedávnom predstavili videoklip ku skladbe Kapela. 


Zostávajúce termíny Fuera Fondo - Krič s nami tour: 
14. novembra - Boskovice, klub Sklepy 
21. novembra - Zohor, Adams bar 
22. novembra - Púchov, Queens pub 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies