Kapela Frequency zverejnila videoklip k singlu Bauhaus

NETKY.SK • 28 Január 2015, 12:50 • 2 min
Kapela Frequency zverejnila videoklip k singlu Bauhaus

BRATISLAVA - Slovenská kapela Frequency zverejnila videoklip k piesni Bauhaus. Formácia, ktorá novinku nakrúcala na jeden záber, prezentuje skladbu vo vlaku na trase z domovského Vranova nad Topľou do Prešova a späť. Klip začína záberom, ktorým končilo video k singlu Red'O'Metry. Hudobníci vystupujú v klipe v uniformách, v ktorých plánujú odohrať aj niekoľko koncertov.

slovakia

left justify in out

"Je to challenge natočiť klip na jeden záber. Oveľa viac sa pri tom natrápime, ale výsledok potom stojí zato. Prvý klip nám zabral celý deň, na Bauhaus sme potrebovali tri. Chceme točiť jednozáberové, zaujímavé klipy, ktoré budú navzájom poprepájané," prezradil líder zoskupenia Majo Jenčo, ktorý sa postaral aj o scenár videa. Réžiu mal na starosti Adrián Jenčo, ktorý nakrútil aj klip k Red'O'Metry. 

 

Skladba Bauhaus je o chlapcovi, ktorý sa stal vojakom a Bauhaus je vojnová zóna, v ktorej bojoval. "Do piesne som zakomponoval detstvo aj dospelosť a rozdiel medzi nimi. Je to taká tá problémová pieseň. Vojnu spomíname vo viacerých piesňach. Možno preto, že ju tak nemáme radi. Každopádne sa v našich textoch nachádza veľa z nášho detstva, a tak veľa vymysleného, až mi to príde ako rozprávková kniha. Som a stále budem za svetový mier," vyhlásil spevák. Singel Bauhaus sa bude nachádzať na očakávanom debutovom albume kapely, ktorý v súčasnosti dokončujú. Nahrávka by mala vyjsť v marci. 

 

 

Frequency založili v roku 2010 Mário Jenčo (spev, klávesy), Marek Nguyen (basgitara), Dominik Šandor (gitara, vokály) a Filip Zubko (bicie). Do povedomia sa dostali práve vďaka singlu Red'O'Metry, ktorý pochádza z rovnomennej EP nahrávky z roku 2012. Stihli už vystúpiť na festivaloch Grape či Bláznivé leto. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona