Kapela Frequency vydá v piatok album Moon Starer

NETKY.SK • 21 Apríl 2015, 13:25 • 2 min
Kapela Frequency vydá v piatok album Moon Starer

BRATISLAVA - Slovenská kapela Frequency uvedie v piatok 24. apríla na trh album Moon Starer, z ktorého už predstavila single Bauhaus a Red'O'Metry.

slovakia

left justify in out

"Chceli sme, aby album mal vesmírnu atmosféru a zároveň znel tak, akoby ho robili úplne malí chlapci, ktorí zobrali nástroje a niečo nahrali. Miestami sme tiež chceli znieť ako kapela zo 60. rokov," vyjadril sa spevák Mário Jenčo.

 

"Nemali sme stanovené žiadne hranice. Robili sme s Majom veľmi veľké pesničky, potom prišli Filip s Marekom a okresali sme ich. Niektoré skladby sa formovali aj vyše roka. Všetky teraz majú svoju štruktúru, sú ucelenejšie, vyzretejšie a veríme, že sme si zachovali mladícky rukopis,“ doplnil gitarista Dominik Šandor. 

Formácia pochádzajúca z Vranova nad Topľou vystúpi v sobotu 25. apríla na podujatí Bratislavské Hanusove dni. V lete sa predstavia na viacerých letných festivaloch, vrátane maďarského Szigetu, ktorý sa uskutoční od 10. do 17. augusta v Budapešti. Na jeseň ich potom čaká klubové turné. 

 

Frequency založili v roku 2010 spomínaní Mário Jenčo (spev, klávesy) a Dominik Šandor (gitara, vokály) spolu s Marekom Nguyenom (basgitara) a Filipom Zubkom (bicie). Do povedomia sa dostali práve vďaka singlu Red'O'Metry, ktorý pochádza z rovnomennej EP nahrávky z roku 2012. Stihli už vystúpiť na festivaloch Grape či Bláznivé leto. 


Tracklist albumu Frequency - Moon Starer: 
01 Intro (People, People) 
02 Walk Straight 
03 Bauhaus 
04 Hail To The Birds 
05 1+2+3+4=10 
06 Astronomer 
07 Rooftops 
08 Funeral Pie 
09 Ghost Of Christmas Past 
10 Exit 
11 Emergency 
12 Red'O'Metry 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies