Kapela Foo Fighters vystúpi v Budapešti a Prahe

NETKY.SK • 27 Február 2017, 13:36 • 2 min
Kapela Foo Fighters vystúpi v Budapešti a Prahe

BRATISLAVA - Americká rocková kapela Foo Fighters sa predstaví koncom júna v Maďarsku a Českej republike.

slovakia

left justify in out

Päťčlenná formácia zo Seattlu vystúpi najprv 26. júna v Papp László Sportaréne v Budapešti a o deň neskôr v pražskej O2 Arene. Vstupenky zatiaľ nie sú v predaji. Foo Fighters ohlásili okrem toho aj koncert v Paríži, kde zahrajú 3. júla v AccorHotels Arene. Koncerty budú súčasťou ich letného turné, v rámci ktorého sa predstavia napríklad aj na festivaloch Glastonbury, Roskilde či Open'er.

Skupinu Foo Fighters založil v roku 1994 Dave Grohl. Urobil tak po tom, keď zomrel Kurt Cobain - frontman legendárnej Nirvany, v ktorej Grohl pôsobil ako bubeník.

 

Skupina má na konte zatiaľ osem štúdioviek - Foo Fighters (1995), The Colour And The Shape (1997), There Is Nothing Left To Lose (1999), One By One (2002), In Your Honor (2005), Echoes, Silence, Patience & Grace (2007), Wasting Light (2011) a Sonic Highways (2014).

 

Kapelu doteraz 27 ráz nominovali na prestížne ceny Grammy, pričom jedenásť nominácií sa im podarilo premeniť na sošky.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies