Kapela Fishbone musí zaplatiť odškodné zranenej fanúšičke

NETKY.SK • 16 Február 2014, 13:26 • 2 min
Kapela Fishbone musí zaplatiť odškodné zranenej fanúšičke

BRATISLAVA - Istá Kimberly Myers utrpela po skoku speváka Angela Moora fraktúru lebky a kľúčnej kosti a taktiež stratila vedomie.

slovakia

left justify in out

Členovia americkej rockovej kapely Fishbone musia zaplatiť odškodné 1,4 milióna dolárov (v prepočte približne 1,02 milióna eur) istej Kimberly Myers, ktorá sa vážne zranila, keď frontman Angelo Moore počas koncertu skočil medzi fanúšikov. Rozhodol o tom federálny sudca Jan E. DuBois.

K incidentu došlo ešte vo februári 2010 vo Philadelphii, pričom dnes 46-ročná Myers utrpela po spevákovom skoku fraktúru lebky a kľúčnej kosti a taktiež stratila vedomie. Kapela však aj napriek tomu pokračovala v koncerte, akoby sa nič nestalo. Myers začala mať po úraze problémy s pamäťou, pociťovať bolesť v ramene a tiež jej diagnostikovali lupus. Sudca DuBois dospel k záveru, že Moore neprejavil po incidente dostatočný súcit, pričom do publika skáče aj v súčasnosti, a to aj napriek častým zraneniam, ku ktorým na koncertoch Fishbone dochádza. Samotný Moore na súde priznal, že na ich vystúpenia musia pravidelne volať záchranku. V minulosti pritom už čelili minimálne jednej žalobe za podobný incident. 

 

Fishbone vznikli v roku 1979 v Los Angeles, pričom spočiatku hrali predovšetkým ska a funk, no neskôr sa pretransformovali na rockovú kapelu. Debutovali až v roku 1986 albumom In Your Face, po ktorom nasledovali štúdiovky Truth And Soul (1988), The Reality Of My Surroundings (1991), Give A Monkey A Brain And He'll Swear He's The Center Of The Universe (1993), Chim Chim's Badass Revenge (1996), Fishbone And The Familyhood Nextperience Present: The Psychotic Friends Nuttwerx (2000) a Still Stuck In Your Throat (2006). Okrem toho majú na konte viacero EP, živých nahrávok a kompilácií. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona