Kapela Europe plánuje v októbri vydať nový album

NETKY.SK • 5 Máj 2017, 15:54 • 2 min
Kapela Europe plánuje v októbri vydať nový album

BRATISLAVA - Švédska rocková kapela Europe dokončila nahrávanie nového albumu, ktorý plánuje vydať tento rok v októbri. Formácia nahrala očakávanú novinku v legendárnych štúdiách Abbey Road v Londýne.

slovakia

left justify in out

Na albume sa podieľa producent Dave Cobb, ktorý spolupracoval aj na zatiaľ poslednom počine kapely War Of Kings (2015). Muzikanti plánujú pred vydaním zverejniť jednu či dve skladby a vyraziť na Electric Summer Tour 2017, v rámci ktorého sa predstavia napríklad 18. mája v brnianskej DRFG Arene.

Formácia Europe vznikla v roku 1979 a jej prvú zostavu tvorili Joey Tempest (spev), John Norum (gitara), Peter Olsson (basgitara) a Tony Reno (bicie), pričom poslední dvaja menovaní kapelu opustili krátko po vzniku. Debutovali v roku 1983 eponymnou štúdiovkou a už o rok neskôr vydali nahrávku Wings Of Tomorrow.

 

V roku 1986 prerazili s ich dosiaľ najúspešnejším albumom The Final Countdown spolu s legendárnym rovnomenným hitom. Vďaka nemu si skupina získala priazeň fanúšikov na celom svete, pričom singel sa okamžite vyšplhal na prvú priečku rebríčkov 25 krajín sveta.

 

Nasledovali štúdiovky Out Of This World (1988) a Prisoners In Paradise (1991). Rok po vydaní poslednej menovanej sa kapela rozpadla, v roku 2003 však ohlásila oficiálny návrat a o rok neskôr im vyšiel album Start From The Dark. Nadviazali naň ďalšími štyrmi nahrávkami, pričom ich zatiaľ poslednou je spomínaná štúdiovka War Of Kings.

 

V súčasnosti tvoria formáciu spomínaní Joey Tempest a John Norum, ktorých dopĺňajú John Levén (basgitara), Mic Michaeli (klávesy) a Ian Haugland (bicie).

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies