Kapela Elán vystúpi 28. októbra v Bratislave

NETKY.SK • 21 Marec 2016, 15:31 • 2 min
Kapela Elán vystúpi 28. októbra v Bratislave

BRATISLAVA - Slovenská kapela Elán vystúpi 28. októbra v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Formácia sa predstaví na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu, kde si pripomenie 30. výročie vydania úspešného albumu Hodina slovenčiny (1985). Fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť aj na dobové projekcie či kulisy. "Pamätníci sa tak môžu vrátiť v čase do doby, keď boli tínedžeri a mladá generácia zase môže zažiť niečo z atmosféry vtedajších koncertov. Historický vizuál budeme postupne pridávať aj na naše koncertné plagáty," prezradil Vladimír Moško z agentúry MC production.


Kapela sa ukáže v hlavnom meste Slovenskej republiky v rámci turné k ostatnému albumu Živých nás nedostanú (2014). "Koncom 60. rokov začínalo spolu s Elánom ďalších 200 nových kapiel. Dnes ich je tu z našej generácie len pár. Po rokoch vieme, že tajomstvom dlhovekosti hudobnej skupiny je to, že musí jednoducho vydržať. A tí ostatní to nedokázali. Postupne sa upili alebo unavili, pohádali a rozpadli. My dúfame, že nás živých nedostanú," vyjadril sa líder kapely Jožo Ráž, ktorý sa spolu s kolegami v rámci spomínanej koncertnej šnúry predstaví okrem Bratislavy aj v Českej republike.


Formácia Elán vznikla v roku 1968. Prvý album Ôsmy svetadiel vydali v roku 1981. Odvtedy uviedli na trh okrem spomínaných nahrávok aj počiny ako Nie sme zlí (1982), Detektívka (1986), Nebezpečný náklad (1988), Rabaka (1989), Elán 3000 (2002) alebo Anjelská daň (2010). Na konte majú tiež niekoľko kompilácií, živákov a albumov v anglickom jazyku. Kapela zvládla aj niekoľkoročnú prestávku, ktorú zapríčinila nehoda Joža Ráža v júni 1999. Po pauze sa Elánu podarilo odohrať koncert v Prahe, na ktorý prišlo až 80-tisíc ľudí. V roku 2007 skupina vypredala aj slávnu Carnegie Hall v New Yorku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies