Kapela Def Leppard plánuje predstaviť na turné celý album Hysteria

NETKY.SK • 11 August 2017, 09:24 • 2 min
Kapela Def Leppard plánuje predstaviť na turné celý album Hysteria

BRATISLAVA - Anglická rocková kapela Def Leppard plánuje na budúci rok vyraziť na turné, počas ktorého predstaví všetky skladby z albumu Hysteria (1987).

slovakia

left justify in out

V rozhovore pre rozhlasovú šou Jonesy's Jukebox to uviedol gitarista kapely Phil Collen. "Na budúci rok pôjdeme na turné. Dostali sme niekoľko ponúk, aby sme zahrali celý album Hysteria a rozhodli sme sa, že to aj spravíme," povedal muzikant.

Album Hysteria pôvodne vyšiel 3. augusta 1987. Išlo o prvú nahrávku, s ktorou sa kapele podarilo dostať na vrchol amerického rebríčka Billboard 200 aj UK Chartu. Štúdiovka obsahuje dvanásť skladieb, medzi ktorými sú aj single ako Animal, Hysteria, Pour Some Sugar on Me, Love Bites či Rocket. O produkciu sa postaral Robert John "Mutt" Lange.

Kapela Def Leppard vznikla v roku 1977 v Sheffielde. Hviezdy sa z nich stali zásluhou tretieho štúdiového albumu Pyromania (1983), ktorý americký magazín Rolling Stone zaradil medzi 500 najlepších albumov všetkých čias. Ďalšie dve nahrávky, spomínaná Hysteria (1987) a Adrenalize (1992) ovládli britský aj americký albumový rebríček Billboard 200.

 

Podľa odhadov predali viac ako 100 miliónov kópií albumov. Televízia VH1 ich v rebríčku 100 najlepších hardrockových interpretov zaradila na 31. miesto a v rebríčku 100 najlepších interpretov všetkých čias zas na sedemdesiate. Zloženie formácie sa nezmenilo od roku 1992. Skupinu tvoria okrem Collena aj Joe Elliott (spev), Rick Savage (basgitara), Vivian Campbell (gitara) a Rick Allen (bicie), ktorý s kapelou hráva aj napriek amputovanej ľavej ruke, a to vďaka špeciálne upraveným bicím nástrojom. Zatiaľ posledný, eponymný album, vydala kapela v roku 2015.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies