Kapela Deep Purple vystúpi na budúci rok v Českej republike

NETKY.SK • 29 Október 2014, 14:26 • 2 min
Kapela Deep Purple vystúpi na budúci rok v Českej republike

BRATISLAVA - Britská rocková kapela Deep Purple sa na budúci rok predstaví v dvoch českých mestách. Prvý koncert sa uskutoční 27. októbra v Ostrave. O deň neskôr zavítajú členovia formácie do Plzne, kde vystúpia v rámci oficiálneho programu Európskeho hlavného mesta kultúry.

slovakia

left justify in out

"Predpredaj vstupeniek odštartuje 30. októbra o 9:00. Vstupenky budú dostupné v sieti Sazka Ticket,“ povedal pre portál iDNES.cz Petr Novák z agentúry Live Nation. Priaznivci kapely za lístky zaplatia od 790 do 1 390 českých korún (v prepočte približne od 28,50 do 50 eur). "Fanúšikovia sa môžu tešiť na klasické evergreeny z ich dlhoročnej diskografie a na poriadnu porciu hardrocku a ich typický a nezameniteľný zvuk,“ dodal Novák. 

 

Deep Purple vznikli v roku 1968, no v rokoch 1976 až 1984 mali prestávku. V súčasnosti kapelu tvoria Ian Gillan, Roger Glover, Steve Morse, Ian Paice a Don Airey. Formácia vydala zatiaľ devätnásť štúdiových albumov. K jej najúspešnejším skladbám patria hity ako Black Night, Strange Kind Of Woman, Hush, Smoke On The Water alebo Child In Time. Na tvorbe ostatnej nahrávky Now What?! (2013) sa podieľal aj producent Bob Ezrin, ktorý má na konte spoluprácu s Kiss, Aliceom Cooperom či Pink Floyd. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies