Kapela Davová Psychóza počas turné oslávi už 30 rokov na scéne

NETKY.SK • 19 Apríl 2017, 13:02 • 2 min
Kapela Davová Psychóza počas turné oslávi už 30 rokov na scéne

BRATISLAVA - Slovenská punková kapela Davová Psychóza vyrazí 3. mája na koncertnú šnúru s názvom 30 rokov (1987 - 2017) Tour - Show Must Go On.

slovakia

left justify in out

Formácia sa v rámci osláv 30 rokov na scéne predstaví v Banskej Bystrici, Nitre, Púchove, Trenčíne, Trnave, Žiline, Zvolene, Košiciach a tri razy v Bratislave. Okrem toho navštívi aj Českú republiku a Lipsko. Muzikanti skúšajú od začiatku roka, avšak spevák Jano Kassa, ktorý žije v Austrálii, sa k nim pripojí až päť dní pred turné. Na každom koncerte by malo odznieť 25 skladieb, medzi ktorými budú aj piesne, ktoré formácia nehrala viac ako 15 rokov či jedna novinka.

 

"Ja sa, samozrejme, veľmi teším. Po štyroch rokoch pauzy a všetkých tých veciach, čo sme prežili, si myslím, že je dôvod to riadne osláviť. Minulý rok bolo 40 rokov punku a tento je 30 rokov Davovej Psychózy. Nie je to krása? Ja osobne som veľmi rád a možno, že som aj hrdý sám na seba a aj na celú kapelu. Myslím tým všetkých členov, čo tam niekedy hrali. Tešíme sa na vás všetkých, ktorí prídete na koncerty, bude to jedna veľká, naša spoločná mesačná párty. Pozdravujem všetkých doma, čoskoro sa vidíme," uviedol spomínaný spevák. 

Kapela Davová Psychóza má na konte štyri radové albumy - Antropofóbia (1991), Svet žaluje (1992), Kríza vedomia (1998) a Nakŕmte prežratých (2004). Vydali tiež DVD Davová psychóza 1988 - 2003 (2004) alebo živák Greatest Shit Live (2008). Vo formácii pôsobia aj Marcel Duchoň (gitara), Rasťo Gore (basgitara) a Tibor "Cibi" Adamec (bicie). 

Slovenská časť turné Davová Psychóza - 30 rokov (1987 - 2017) Tour - Show Must Go On: 


3. mája - Banská Bystrica, Klub 77, support: Kotúče DM 
4. mája - Nitra, Nová Pekáreň, support: Box  
5. mája - Púchov, Biliard Bar, support: Box 
8. mája - Bratislava, Randal Club, support: Kotúče DM, Bratislavské Dievčatá  
16. mája - Trenčín, Klub Lúč, support: Innoxia Corpora 
24. mája - Trnava, ArtKlub, support: In-Sane  
25. mája - Žilina, Klub Kolečko, support: Proti Srsti 
26. mája - Zvolen, DK ŽSR, support: The Wilderness, Búrka 
27. mája - Košice, Collosseum Club, support: Zatmenie Mysle 
31. mája - Bratislava, Fuga, support: In-Sane 
3. júna - Bratislava, Randal Club, support: Box, TZB

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies