Kapela Chiki liki tu-a sa teší na turné, odštartuje v Plzni

NETKY.SK • 22 Február 2016, 11:13 • 2 min
Kapela Chiki liki tu-a sa teší na turné, odštartuje v Plzni

BRATISLAVA - Slovenská kapela Chiki liki tu-a sa už teší na turné, ktoré odštartuje 3. marca v Plzni.

slovakia

left justify in out

Formácia navštívi v rámci slovenskej časti koncertnej šnúry Bratislavu, Trnavu, Nitru, Skalicu, Zvolen, Vrbové, Košice, Spišskú Novú Ves, Poprad, Svidník a Starú Ľubovňu.

 

"Čakajú nás dve časti, a to česká, kam vyrážame spoločne s Pudingom Pani Elvisovej na päť koncertov, a slovenská. Minulý rok sme stihli iba Prahu a Brno, tento rok si to zopakujeme a pribudli k nim ešte Plzeň, Ostrava a Břeclav. Na Slovensku zreprízujeme Bratislavu v deň volieb, takže tam sa asi pomení program podľa priebežných výsledkov hlasovania. Minulý rok boli tiež veľmi úspešné Košice. V týchto mestách sa ale na koncerty nedostalo ešte veľa našich fanúšikov. Turné sme postavili hlavne na mestách, ktoré sme jednoducho nestihli a teraz prišiel ten správny čas," objasnil spevák a basgitarista Martin Višňovský.


Skupina plánuje počas turné predstaviť najmä najnovšiu štúdiovku Slzy tvý mámy, Šedivý a spol. (2015), ktorá sa v súčasnosti uchádza o Radio_Head Awards v kategóriách Album roka a Album roka / Cena kritikov, pričom skladbu DPH môžu vyhlásiť za Singel roka.

 

"Sú dve možnosti ako na to stále reagovať. Jedna je, že buď tam už fakt nie je koho dať, pretože tá hudba je v tak zúfalej situácii, že musí zasiahnuť geriatria alebo je to tá druhá možnosť, že sme celkom dobrá skupina. Vždy je to jedna z týchto variant. Čo nás ale potešilo a je pre nás bonusom, platňu nominovali aj odborníci na album roka. Síce nevieme, kto to presne je, ale pre nás je to veľmi pozitívna informácia. Tým sa dokázalo, že aj odborníci sú ľudia. Zhodli sa s verejnosťou, a to je dobré," vyjadril sa na margo nominácií hudobník. Formácia tiež plánuje nakrútiť videoklip k piesni Nechcem tam ísť bývať, ktorá sa v nedeľu dostala do hitparády Osmička v Rádiu_FM.


Chiki liki tu-a vznikli v 90. rokoch minulého storočia v Prešove. Koncertovali vo Veľkej Británii, Francúzsku, Írsku, Belgicku, Švajčiarsku či Nemecku. Doteraz vydali nahrávky Nezatváraj Milan dvere (1998), Budeš musel vlasy na blond prefarbil (2000), Kysak (2002), Choďte sa hrať pred vlastný vchod (2003), Dvojkilometrový jeleň (2005) a spomínanú Slzy tvý mámy, Šedivý a spol.. Na konte majú hity ako Laska moja de si, Ďakujem, Kristina či Monte Carlo (...v šušťakoch). V kapele pôsobia aj Ľuboslav Petruška a Tomáš Višňovský.

 


Termíny slovenskej časti turné Chiki liki tu-a:
5. marca - Bratislava, Randal Club
7. marca - Trnava, Music A Cafe
8. marca - Nitra, Music A Cafe
12. marca - Skalica, U Čambalu
1. apríl - Zvolen, DK ŽSR
2. apríla - Vrbové, DK
7. apríla - Košice, Tabačka KulturFabrik
8. apríla - Spišská Nová Ves, Legenda Pub
9. apríla - Poprad, Rock Fabric
15. apríla - Svidník, Holičstvo
16. apríla - Stará Ľubovňa, Bururu Pub

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies