Kapela Busted sa vracia na hudobnú scénu

NETKY.SK • 11 November 2015, 09:16 • 2 min
Kapela Busted sa vracia na hudobnú scénu

LONDÝN - Anglická kapela Busted ohlásila návrat na scénu v pôvodnej zostave. Pop-rockové trio v zložení Matt Willis, James Bourne a Charlie Simpson už pripravuje nové skladby a na budúci rok v máji vyrazí na turné po Veľkej Británii a Írsku.

slovakia

left justify in out

Skupina ukončila činnosť v roku 2005 po tom, ako ju opustil Simpson. Ten sa dva roky predtým začal venovať kapele Fightstar, s ktorou vydal štyri albumy a vytrvalo tvrdil, že sa k Busted nevráti. Tridsaťročný muzikant, ktorý ponúkol aj dve sólové nahrávky, v rozhovore pre BBC Newsbeat povedal, že nedávno zmenil názor. "Musíte si uvedomiť, že som mal 18 rokov. Bol som veľmi, veľmi mladý. Dialo sa okolo nás množstvo vecí, boli sme pod tlakom a bolo to pre mňa naozaj náročné. Takže, keď som povedal, že som to nenávidel, malo to čo dočinenia práve s týmito vecami. Po kreatívnej stránke som veľmi túžil robiť niečo iné a vtedy som to jednoducho musel spraviť a bolo to správne rozhodnutie. Ako vravím, uplynulo odvtedy jedenásť rokov a mal som veľa času na to, aby som sa obzrel späť. Teraz som už niekto iný," objasnil Simpson.


Busted vznikli v roku 2000. Počas piatich rokov vydali štúdiovky Busted (2002) a A Present for Everyone (2003), s ktorými sa dostali v UK Charte na druhú priečku. Okrem toho ponúkli EP Red Room Sessions (2003) alebo živák A Ticket for Everyone: Busted Live (2004). Medzi ich úspešné single patria skladby What I Go to School For, Year 3000, You Said No, Sleeping with the Light On, Crashed the Wedding, Who's David?, Air Hostess, 3AM a Thunderbirds. Podarilo sa im získať dve BRIT Awards. Matt Willis a James Bourne pôsobili s členmi skupiny McFly vo formácii McBusted, s ktorou vlani vydali eponymný album.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies