Kapela Blur vydá reedíciu albumu Leisure

NETKY.SK • 27 Júl 2016, 14:34 • 2 min
Kapela Blur vydá reedíciu albumu Leisure

BRATISLAVA - Anglická rocková kapela Blur plánuje vydať reedíciu debutového albumu Leisure (1991).

slovakia

left justify in out

Novinka sa dostane na trh na farebnom vinyle 26. augusta, teda presne 25 rokov od jej prvého vydania. O nový mastering sa postarali v legendárnych londýnskych štúdiách Abbey Road.


Album Leisure obsahuje v originálnej verzii dvanásť skladieb, medzi ktorými sú single She's So High, There's No Other Way a Bang. Formácii sa s nahrávkou podarilo dostať v UK charte na siedme miesto. Skladba Sing sa objavila na soundtracku kultového filmu Trainspotting (1996) režiséra Dannyho Boylea.


Blur vznikli v roku 1988 v Londýne, pričom spočiatku vystupovali pod názvom Seymour. Po spomínanom debutovom albume Leisure nasledovali nahrávky Modern Life Is Rubbish (1993), Parklife (1994), The Great Escape (1995), Blur (1997) a 13 (1999).

 

Po vydaní posledného menovaného albumu však ohlásili prerušenie činnosti a odvtedy sa jednotliví členovia kapely venovali predovšetkým iným projektom. Blur pauzu niekoľkokrát prerušili, pričom v roku 2003 vydali album Think Tank. Oficiálne pauzu ukončili až v roku 2008 a vlani v apríli ponúkli nahrávku The Magic Whip (2015).

 

Medzi ich najväčšie hity patria aj skladby ako Girls & Boys, Parklife, Country House, Stereotypes, Song 2, Tender, Beetlebum alebo Coffee & TV.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies