Kapela Billy Barman a Katarzia vyrazia na spoločné turné Veľký Čínsky Tour

NETKY.SK • 7 Február 2017, 12:58 • 2 min
Kapela Billy Barman a Katarzia vyrazia na spoločné turné Veľký Čínsky Tour

BRATISLAVA - Slovenská kapela Billy Barman a speváčka a hudobníčka Katarzia na jar vyrazia na spoločné česko-slovenské turné. Koncertnú šnúru s názvom Veľký Čínsky Tour odštartujú 3. marca v Prešove odkiaľ sa presunú do ďalších deviatich miest na Slovensku, vrátane Košíc, Banskej Bystrice či Bratislavy.

slovakia

left justify in out

České koncerty odohrajú v apríli v Prahe a Brne. "Strašne sa tešíme, že ideme s Katkou koncertovať. Výborne si rozumieme, fandíme si a keďže nemáme úplne identické skupiny fanúšikov, dúfame, že príde veľa ľudí, ktorí by sa možno na jednom koncerte nestretli," vyjadril sa k nadchádzajúcemu turné gitarista a skladateľ Jozef Vrábel z menovanej formácie. "Agnostická kapela s prvotriednymi 'Barmanmi'. Teším sa na to,“ dodala interpretka. Vstupenky na podujatia sú už v predaji.


Billy Barman vydali debutový album Noční jazdci v roku 2010. Nahrávka, ktorá obsahuje skladby ako Na laze Oremovom, Cigánska, Introvert alebo Stano, im vyniesla Radio_Head Award v kategórii Album roka - poslucháčska cena. Vo februári 2010 získali toto ocenenie v kategóriách Nováčik roka a Najlepšia koncertná kapela roka, v roku 2013 si vyslúžili sošku v kategórii Singel roka za skladbu Strmá voda a v roku 2016 si trofej odniesli za pieseň Mladým chýba vojna, ktorá uspela v kategórii Singel roka. Druhú štúdiovku Modrý jazyk uviedla formácia na trh v roku 2013, vlani vydali album Dýchajúce obrazy.


Speváčka, gitaristka a skladateľka Katarzia, vlastným menom Katarína Kubošiová, začala písať texty už ako trojročná, vtedy ešte s pomocou babky. Z rodnej Nitry išla študovať do USA, kde napísala prvú skladbu. Po návrate sa chcela stať herečkou, no nakoniec začala študovať scenáristiku. V roku 2013 vydala debutový album Generácia Y, ktorý nominovali na Radio_Head Award. Minulý rok vydala album Agnostika. V januári predstavila pieseň Kde sa slzy berú, ktorú naspievala k slovensko-česko-maďarskému filmu Piata loď.

Program koncertnej šnúry Veľký Čínsky Tour kapely Billy Barman a hudobníčky Katarzie:


3. marca - Prešov, Čierny Orol PKO
4. marca - Lučenec, Tančiareň a pivovar Franz
10. marca - Košice, Kasárne Kulturpark
11. marca - Púchov, Queens pub
17. marca - Žilina, Smer Music Bar
18. marca - Banská Bystrica, Urban Spot
22. marca - Nitra, Nájomná jednotka 210
23. marca - Trnava, Music A Cafe
28. marca - Bratislava, MMC
31. marca - Trenčín, Piano club
10. apríla - Praha, Lucerna Music Bar
11. apríla - Brno, Fléda

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies