Kapela Beady Eye ukončila činnosť

NETKY.SK • 26 Október 2014, 12:21 • 2 min
Kapela Beady Eye ukončila činnosť

BRATISLAVA - Britská kapela Beady Eye ukončila činnosť. O zániku formácie informoval spevák Liam Gallagher prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter.

slovakia

left justify in out

"Beady Eye už neexistujú. Vďaka za vašu podporu," uviedol hudobník, ktorý sa preslávil ako líder už nefungujúcej kapely Oasis. Novinku potvrdil aj gitarista Andy Bell, ktorý tiež v minulosti pôsobil v Oasis. "Ďakujem všetkým fanúšikom Beady Eye. Bola to naozaj zábava. Vidíme sa na druhej strane," napísal na Twitteri.


Kapela Beady Eye vznikla v roku 2009 po rozpade Oasis. Okrem spomínaných členov v nej pôsobili aj Gem Archer, Chris Sharrock, Jay Mehler a príležitostne aj Matt Jones, Jeff Wootton a Paul Arthurs. Prvý album Different Gear, Still Speeding, ktorý sa dostal na tretie miesto britského albumového rebríčka, vydali vo februári 2011. Pochádzajú z neho single Bring The Light, Four Letter Word, The Roller, Millionaire a The Beat Goes On. Druhá nahrávka BE (2013) obsadila v UK Charte druhú priečku a ponúkla single ako Flick of the Finger či Second Bite of the Apple. V roku 2011 uviedli na trh EP iTunes Festival: London 2011 a box sety Singles Box Set a 7Inch Box Set a nominovali ich na NME Award v kategórii Najlepšia nová kapela. Medzi úspechy formácie patrí napríklad vystúpenie na olympijských hrách v Londýne v roku 2012, kde predviedli najznámejšiu pieseň Oasis - Wonderwall.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona