Kapela Aya venovala pieseň Richardovi Wrightovi z Pink Floyd

NETKY.SK • 9 Február 2015, 13:51 • 2 min
Kapela Aya venovala pieseň Richardovi Wrightovi z Pink Floyd

BRATISLAVA - Slovenská kapela Aya dokončuje prípravy očakávaného albumu, ktorého pracovný názov je Siedmy deň. Nahrávka ponúkne jedenásť skladieb, na ktorých sa autorsky podieľali prevažne gitarista Mário Tománek a spevák Boris Lettrich.

slovakia

left justify in out

Zoskupenie už z albumu zverejnilo piesne O Tebe a Čiary. "Zatiaľ máme iba pracovný názov Siedmy deň. Keďže je to naše siedme CD, prirovnali sme ho k siedmemu dňu v týždni, teda k nedeli. Aj keď je nedeľa dňom oddychu, je aj sviatkom a pre nás je tvorba nového CD veľkým sviatkom. Vždy sa snažíme, aby nový album bol niečím iný, lepší, výnimočný. Melodická rocková pesnička je jednoducho v nás a je základom našej tvorby. Samozrejme sa nebránime vplyvom rôznych iných štýlov, ale vždy to bude Aya," uviedol spevák.

 

 

Novinka bude obsahovať aj skladbu v angličtine, ktorú naspieval basgitarista Michal Bukviš. O text sa postarala Tina Jaroščiaková. Album tiež ponúkne pieseň venovanú už zosnulému členovi legendárnej britskej kapely Pink Floyd Richardovi Wrightovi. "Tento album bude iný v tom, že bude obsahovať jednu anglicky spievanú pesničku, ktorú naspieval náš basgitarista Michal. Jednu skladbu sme sa rozhodli venovať kapele Pink Floyd, ktorú vnímame ako absolútny originál. Chceme touto cestou vzdať hold zosnulému klávesákovi Richardovi Wrightovi, ktorého veľmi obdivujeme," objasnil Tománek. 

 

Muzikanti pracujú na albume doma v Žiline, odkiaľ ho posúvajú do bratislavského štúdia LVGNC Mareka Rakovického z kapely Lavagance. Piesne dostanú finálnu podobu v Londýne. "Tentokrát sme zvolili trochu odlišný štýl práce. U nás v Žiline v štúdiu nahrávame všetok materiál, ktorý posúvame Marekovi Rakovickému do štúdia LVGNC na mixáž. Odtiaľ putujú pesničky na finálnu úpravu do Londýna. Keďže sme v januári boli s Borisom kvôli chrípke asi desať dní úplne odstavení, snažíme sa to teraz dohnať a sľúbený termín vydania CD dodržať," vyjadril sa gitarista formácie, ktorá chce novinku uviesť na trh začiatkom apríla. 

 

Kapela Aya sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 1992. V roku 1994 vydala debutový album s názvom Aj ty, AYA!?, z ktorého pochádza aj hit Malý princ. Nasledovali nahrávky Jé Jé Yéé (1997), Try (2000), 04:10 (2003) a Ale ye nám dobre (2007). V roku 2011 formácia vydala výberovku 20 rokov v zayatí, na ktorej sa podieľali aj Zuzana Smatanová, Peter Cmorik, Vašo Patejdl, Ján Kuric, Miroslava Partlová či Tomáš Bezdeda. Vo formácii pôsobia okrem spomínaných troch členov aj Rado Pažej (bicie) a Stano Vandlík (klávesy).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies