Kapela Aya má nový singel Čiary

NETKY.SK • 25 November 2014, 10:28 • 2 min
Kapela Aya má nový singel Čiary

BRATISLAVA - Slovenská kapela Aya zverejnila singel Čiary. O hudbu sa postaral gitarista Mário Tománek a text napísal spevák formácie Boris Lettrich.

slovakia

left justify in out

"Čiary sú pohodová, akustická britpopová pieseň o vzťahu dvoch ľudí, ktorí sú si predurčení, no blúdili a hľadali sa. A nakoniec návod na šťastný vzťah našli v bežnom živote, pri riešení maličkostí, ktoré sú častokrát pre vzťah dvoch ľudí zničujúce. Názov Čiary vyjadruje nevysvetliteľnú príťažlivosť, ktorá je vraj vpísaná v čiarach našich dlaní a ktorá niekedy úplne náhodne spojí zdanlivo nespojiteľné povahy dvoch ľudí," prezradil spevák.

 

Hudobníci na skladbe spolupracovali aj s Marekom Rakovickým známym z kapely Lavagance. "Pri tejto skladbe sme si vyskúšali nový štýl práce, najprv sme dali Marekovi Rakovickému pripraviť demoverziu a následne sme singel nahrali, doaranžovali a zmixovali v bratislavskom LVGNC studios. Zmastrovali ho potom v štúdiu High Five Mastering v Londýne. Zvuk je vynikajúci, veľmi sa nám páči. Live premiéru piesne Čiary chystáme na našich Rockových Vianociach 19. decembra v Estrádnej sále Domu Odborov v Žiline," povedal Mário Tománek. 

 

 

Žilinská formácia plánuje k piesni nakrútiť aj videoklip. Čiary sa budú nachádzať na albume, ktorý by muzikanti radi vydali na budúci rok. Nahrávka bude obsahovať aj skladby v angličtine. 

Kapela Aya sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 1992. V roku 1994 vydala debutový album s názvom Aj ty, AYA!?, z ktorého pochádza aj hit Malý princ. Nasledovali nahrávky Jé Jé Yéé (1997), Try (2000), 04:10 (2003) a Ale ye nám dobre (2007). V roku 2011 formácia vydala výberovku 20 rokov v zayatí, na ktorej sa podieľali aj Zuzana Smatanová, Peter Cmorik, Vašo Patejdl, Ján Kuric, Miroslava Partlová či Tomáš Bezdeda. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona