Kapela Arctic Monkeys pracuje na novom albume

NETKY.SK • 23 December 2016, 15:52 • 2 min
Kapela Arctic Monkeys pracuje na novom albume

BRATISLAVA 23. decembra (SITA) - Anglická indierocková kapela Arctic Monkeys potvrdila, že začala pracovať na svojej šiestej štúdiovke. Zatiaľ nepomenovaná novinka vznikne v Sheffielde, kde skupina vznikla.

slovakia

left justify in out

Počas uplynulých týždňov priaznivci Arctic Monkeys na sociálnych sieťach informovali, že stretli členov kapely na rôznych miestach v spomínanom Sheffielde. Následne reportér BBC Shamir Masri na Twitteri napísal, že mu frontman Alex Turner prezradil, že sa vrátili do miesta svojho vzniku, aby tam zložili skladby na nový album.


Kapela Arctic Monkeys vznikla v roku 2002 a v súčasnosti ju okrem spomínaného Alexa Turnera (spev, gitara) tvoria aj Jamie Cook (gitara), Matt Helders (bicie) a Nick O'Malley (basgitara). Debutový album Whatever People Say I Am, That's What I'm Not vydali v roku 2006.

 

Po ňom nasledovali štúdiovky Favourite Worst Nightmare (2007), Humbug (2009), Suck It And See (2011) a AM (2013), pričom so všetkými piatimi sa im pritom podarilo dobyť UK Chart. Na konte majú sedem BRIT Awards, jednu Ivor Novello Award a dvadsať NME Awards.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies