Kapela Arcade Fire ohlásila európske turné

NETKY.SK • 13 Február 2017, 14:27 • 2 min
Kapela Arcade Fire ohlásila európske turné

BRATISLAVA - Kanadská indierocková kapela Arcade Fire oznámila, že v júni a júli absolvuje európske turné, v rámci ktorého sa predstaví predovšetkým na letných festivaloch. Jedným z nich bude Ahoi! The Full Hit of Summer v rakúskom Linzi, kde Arcade Fire zahrajú 11. júla.

slovakia

left justify in out

Šesťčlenná formácia odštartuje turné 3. júna na podujatí Primavera Sound v Barcelone, neskôr vystúpia napríklad aj na anglickom festivale Isle of Wight, INmusic Festivale v Záhrebe, Rock Werchter v Belgicku či Roskilde Festivale v Dánsku. Celkovo absolvujú šestnásť vystúpení. Pôjde o ich prvú koncertnú šnúru od roku 2014.

 

Arcade Fire vznikli v roku 2001 v Montreale. V septembri 2004 vydali debutový album Funeral, ktorý zaznamenal veľmi pozitívny ohlas kritiky. Po ňom nasledovala štúdiovka Neon Bible (2007), s ktorou dobyli kanadský albumový rebríček a v americkom Billboarde 200 a UK Charte sa dostali na dvojku.

 

S treťou štúdiovkou The Suburbs (2010) obsadili prvú priečku vo všetkých troch spomínaných hitparádach a na 53. ročníku udeľovania hudobných cien Grammy bodovali v najprestížnejšej kategórii Album roka. V októbri 2013 vydali štvrtý album Reflektor, s ktorým taktiež dobyli tri menované rebríčky.
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona