Kapela Aerosmith plánuje vydať novú skladbu

NETKY.SK • 22 August 2017, 09:05 • 2 min
Kapela Aerosmith plánuje vydať novú skladbu

BRATISLAVA - Americká rocková kapela Aerosmith pripravuje novú skladbu. V rozhovore pre magazín Billboard to prezradil gitarista skupiny Brad Whitford.

slovakia

left justify in out

"Počas turné po Európe sme niečo nahrali a v štúdiu v Londýne sme začali nahrávať novú skladbu. Pracujeme takým spôsobom, ako keď sme začínali. Je to skutočný rock’n’roll," povedal hudobník.

 

"V súčasnosti nemusíte nahrať celé CD. Dúfam, že sa nám podarí dať von túto skladbu, alebo možno budú dve či tri," vyhlásil muzikant, ktorý dúfa, že s kapelou budú hrávať aspoň ďalších päť rokov.

Aerosmith vznikli v roku 1970 v Bostone a debutovali o tri roky neskôr eponymnou štúdiovkou. V súčasnosti majú na konte pätnásť albumov, pričom tým zatiaľ posledným je Music From Another Dimension! (2012).

 

K ich najznámejším skladbám patria Dream On, Angel, Love In An Elevator, Cryin', Crazy, Janie's Got A Gun, Jaded, Livin' On The Edge, Pink či I Don't Want To Miss A Thing zo snímky Armageddon (1998).

 

V kapele v súčasnosti okrem spomínaného Whitforda pôsobia aj Steven Tyler (spev), Joe Perry (gitara), Tom Hamilton (basgitara) a Joey Kramer (bicie).

 

Štvornásobných držiteľov Grammy uviedli v roku 2001 do Rock'n'rollovej siene slávy, pričom Tyler s Perrym získali v roku 2013 ASCAP Founders Award a uviedli ich do Skladateľskej siene slávy.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies