Kapela A Tribe Called Quest zverejnili videoklip ku skladbe Dis Generation

NETKY.SK • 31 Marec 2017, 15:38 • 2 min
Kapela A Tribe Called Quest zverejnili videoklip ku skladbe Dis Generation

BRATISLAVA - Americká hip-hopová skupina A Tribe Called Quest zverejnila videoklip ku skladbe Dis Generation.

slovakia

left justify in out

O réžiu čiernobielej novinky, v ktorej sa predstavili všetci členovia formácie Q-Tip, Ali Shaheed Muhammad, Jarobi White i hosťujúci rapper Busta Rhymes, sa postaral Hiro Murai. Skladba sa nachádza na albume We Got It From Here… Thank You 4 Your Service, ktorý formácia vydala vlani v novembri.

 

Na nahrávke, ktorá dobyla americký rebríček Billboard 200, sa podieľali napríklad aj André 3000, Kendrick Lamar, Jack White, Elton John, Kanye West, Anderson .Paak, Talib Kweli či Consequence. Na albume spolupracoval aj štvrtý člen formácie Phife Dawg, ktorý však vlani v marci zomrel. 

Skupina A Tribe Called Quest vznikla v roku 1985. Na konte má albumy People's Instinctive Travels And The Paths Of Rhythm (1990), The Low End Theory (1991), Midnight Marauders (1993), Beats, Rhymes And Life (1996), The Love Movement (1998) a spomínaný We Got It From Here… Thank You 4 Your Service (2016).

 

Po vydaní predposledného albumu sa skupina rozpadla a jej členovia sa začali venovať sólovým kariéram. Neskôr sa však niekoľkokrát dali dokopy, pričom predvlani po vystúpení v The Tonight Show Starring Jimmy Fallon sa rozhodli skupinu obnoviť a nahrať nový album. Tento rok získali BRIT Award v kategórii Medzinárodná skupina. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies