Kapela A-ha ohlásila návrat na scénu

NETKY.SK • 26 Marec 2015, 16:11 • 2 min
Kapela A-ha ohlásila návrat na scénu

OSLO - Nórska kapela A-ha ohlásila návrat na hudobnú scénu. Formácia plánuje 4. septembra vydať desiaty album Cast In Steel, na ktorom spolupracuje producent Alan Tarney.

slovakia

left justify in out

"Na tejto štúdiovke je krásne, že sme ju mohli robiť slobodne, nemali sme žiadne zmluvy, turné či termíny. Bolo to ako v 80. rokoch, keď sme začínali hrávať v chate mojich rodičov. Nejaké nástroje, skladba a spev," uviedol v oficiálnom vyhlásení gitarista Paul Waaktaar-Savoy.

 

Trio tiež pripravuje sériu koncertov. Zoskupenie sa predstaví 27. septembra v Brazílii v rámci osláv 30. výročia festivalu Rock In Rio a neskôr poteší fanúšikov a fanúšičky aj v Európe, kde vystúpi napríklad 10. apríla 2016 vo viedenskej Stadthalle. Okrem toho budú v apríli budúceho roka koncertovať tiež v Nemecku a Švajčiarsku, pričom plánujú pridať aj ďalšie miesta. "Súhlasili sme, že sa na určitý čas vrátime - jeden album, jedno turné. Je to skvelá príležitosť, ktorá nám umožňuje napísať ďalšiu kapitolu," vyhlásil spevák Morten Harket.

 

Kapela A-ha, v ktorej pôsobí aj klávesák Magne Furuholmen, vznikla v roku 1982. V máji 1985 vydala prvý album Hunting High and Low. Nasledovali nahrávky Scoundrel Days (1986), Stay on These Roads (1988), East of the Sun, West of the Moon (1990) a Memorial Beach (1993), po ktorej ohlásili pauzu. Ďalšiu štúdiovku Minor Earth Major Sky uviedli na trh v roku 2000 a následne ponúkli albumy Lifelines (2002), Analogue (2005) a Foot of the Mountain (2009). Medzi ich hity patria single ako Take On Me, The Sun Always Shines on T.V., I've Been Losing You, The Living Daylights, Stay on These Roads či You Are the One.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies