Kapacita vlakov na trati Bratislava-Komárno sa zvýšila

NETKY.SK • 10 Marec 2017, 11:53 • 2 min
Kapacita vlakov na trati Bratislava-Komárno sa zvýšila

BRATISLAVA - Na trati Bratislava-Komárno začala jazdiť alternatívna vlaková súprava. Tá bude mať v najvyťaženejšom vlaku väčšiu kapacitu o 112 miest na sedenie.

slovakia

left justify in out

„Som rád, že sa nám podarilo vyriešiť problémy, ktoré dopravca na tejto trati mal tak, aby ľudia mali dosť miesta vo vlaku a mohli bezpečne a ekologicky každé ráno cestovať do školy alebo práce,“ povedal počas cesty vlakom minister dopravy a výstavby Arpád Érsek.

Tento typ súpravy je nasadený na linke Bratislava - Komárno v najfrekventovajších časoch. Okrem nej sa používajú vo vybraných vlakoch aj vozne klasickej stavby, ktoré budú na tejto trati premávať do momentu, kedy sa spoločnosti RegioJet vrátia opravené vozne po zrážke s kamiónmi. Vzhľadom na vysoké zastúpenie cestujúcich národnostných menšín zavedie dopravca vo svojich vlakoch na tejto trase aj hlásenie jednotlivých staníc v maďarskom jazyku.

Trať medzi Bratislavou a Komárnom je prvý liberalizovaný úsek na Slovensku, kde štát dotuje súkromného dopravcu RegioJet, ktorý prevádzkuje vlaky vo verejnom záujme. Po sérii nehôd vlakov s nákladnými autami vznikol na trati problém s kapacitou jednotlivých súprav. Ministerstvo dopravy v spolupráci so súkromným dopravcom vyriešili tento problém dočasným nasadením alternatívnych súprav.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies