Kanye West vydal nový album s názvom Yeezus

NETKY.SK • 19 Máj 2013, 15:56 • 2 min
Kanye West vydal nový album s názvom Yeezus

NEW YORK - Šiesta sólová štúdiovka amerického rappera Kanyeho Westa vyjde pod názvom Yeezus. Informovala o tom webstránka rap-up.com.

slovakia

left justify in out

Očakávaná nahrávka 35-ročného hudobníka sa na trh dostane 18. júna. Svetoznámy rapper na albume spolupracoval s Daft Punk, The-Dreamom, Skrillexom, Johnom Legendom, Big Seanom alebo rapperom s pseudonymom 2 Chainz.

Kanye West sa v sobotu večer ukázal v šou Saturday Night Live, kde predstavil novú skladbu Black Skinhead a neskôr ďalšiu novinku New Slaves. Druhú menovanú odpremiéroval už v rámci piatkovej špeciálnej kampane, keď na budovách v desiatich mestách po celom svete premietol video k tejto piesni. Štúdiová verzia skladby s textom o modernej forme otroctva obsahuje vokál speváka Franka Oceana. 

Kanye West odštartoval hudobnú kariéru v roku 1996, keď ako producent spolupracoval s rapperom Gravom. Neskôr produkoval skladby pre interpretov ako Jermaine Dupri, Foxy Brown alebo Goodie Mobb. Známym sa však stal až v roku 2001, keď sa podieľal na albume The Blueprint rappera Jay-Z. Svoj debutový štúdiový album The College Dropout vydal v roku 2004. Nasledovali nahrávky Late Registration (2005), Graduation (2007), 808s & Heartbreak (2008) a zatiaľ posledná My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010). Predvlani vydal s Jay-Z spoločný album Watch The Throne. Medzi najväčšie hity 21-násobného držiteľa Grammy patria skladby ako Jesus Walks, Gold Digger, Diamonds From Sierra Leone, Stronger, Love Lockdown, Heartless alebo All Of The Lights. West, ktorý vedie vlastné vydavateľstvo G.O.O.D. Music, má na konte aj tri Brit Awards alebo sedem BET Awards. Len v USA predal viac ako 40 miliónov kópií nahrávok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies