Kanye West urovnal spor s Lloyd's of London o nevyplatenú poistku

NETKY.SK • 17 Február 2018, 07:46 • 2 min
Kanye West urovnal spor s Lloyd's of London o nevyplatenú poistku

BRATISLAVA - Americký rapper a producent Kanye West a poisťovacie združenie Lloyd's of London urovnali spor za nevyplatenú poistku súvisiacu so zrušenými koncertami jeho turné Saint Pablo.

slovakia

left justify in out

Prípadom sa zaoberal súd v Kalifornii, ktorý ho na žiadosť oboch strán v stredu zamietol. Právnici 40-ročného interpreta ako aj zástupcovia Lloyd's of London ukončenie sporu nekomentovali a uviedli len, že ho "vyriešili priateľsky".

Rapper pôvodne naplánoval Saint Pablo Tour na 38 koncertov v období od 12. augusta do 2. novembra 2016. Dva z koncertov musel zrušiť po tom, ako jeho manželku Kim Kardashian West prepadli a okradli 2. októbra v Paríži. Neskôr pridal do turné ďalšie koncerty. Koncom novembra však interpreta hospitalizovali pre nezverejnené dôvody v Neuropsychiatrickej nemocnici UCLA a on musel zvyšok turné zrušiť. Podľa súdnych dokumentov jeho manažéri koncerty poistili proti "nepredvídanému zraneniu alebo chorobe", do ktorých podľa nich spadá aj spomínaná hospitalizácia. Združenie mu však poistku odmietlo vyplatiť údajne za to, že užíval marihuanu, čím porušil klauzulu o užívaní drog a alkoholu.

West podal žalobu na Lloyd's of London v auguste 2017. Rapper a jeho spoločnosť Very Good Touring žalovala združenie za porušenie zmluvy a požadovala odškodné a uhradenie právnych poplatkov vo výške takmer 10 miliónov dolárov. O niekoľko týždňov podalo Lloyd's of London protižalobu, v ktorej tvrdilo, že interpretove dôvody na zrušenie koncertov "boli mimo jeho kontrolu", a tak mu odmietli nárok na poistku. Právnici združenia zároveň popreli, že tvrdenia o Westovom užívaní marihuany boli jediným dôvodom na odopretie poistky a uviedli, že v jeho anamnéze boli "podstatné nezrovnalosti".

Kanye Omari West odštartoval hudobnú kariéru v roku 1996, keď ako producent spolupracoval s rapperom Gravom. Známym sa však stal až v roku 2001, keď sa podieľal na albume The Blueprint rappera Jay Z. Debutovú štúdiovku The College Dropout vydal v roku 2004. Nasledovali nahrávky Late Registration (2005), Graduation (2007), 808s & Heartbreak (2008), My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010), Yeezus (2013) a The Life Of Pablo (2016). S Jay Z okrem toho nahral album Watch The Throne (2011). So všetkými štúdiovkami okrem The College Dropout dobyl americký rebríček Billboard 200. Na konte má 21 cien Grammy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies