Kanye West na poslednú chvíľu zrušil koncert

NETKY.SK • 21 November 2016, 10:37 • 2 min
Kanye West na poslednú chvíľu zrušil koncert

LOS ANGELES - Americký rapper a producent Kanye West zrušil svoje nedeľné vystúpenie v kalifornskom meste Inglewood.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdeväťročný interpret tak spravil iba niekoľko hodín pred začiatkom koncertu v miestnom The Forum. Vystúpenie bolo pritom náhradným termínom za koncert z 3. novembra, ktorý West predčasne ukončil pre problémy s hlasom. Dôvod jeho nedeľného rozhodnutia rapper ani organizátori neuviedli, no majiteľom vstupeniek vrátia sumu v plnej výške.

 

Správa o zrušení vystúpenia v Inglewood prišla iba deň po tom, ako hudobník predčasne ukončil sobotný koncert v kalifornskom Sacramente. West, ktorý prišiel na pódium s približne 90-minútovým oneskorením, odohral iba niekoľko skladieb a následne, po zhruba 30 minútach, ukončil koncert spustením mikrofónu na zem.

 

Tomu predchádzal monológ, v ktorom vyjadril napríklad svoj názor na bývalú prezidentskú kandidátku Hillary Clinton či médiá. Počas prehovoru sa venoval aj rapperovi Jay Z a jeho manželke, speváčke Beyoncé. Tridsaťpäťročnú interpretku obvinil, že údajne odmietla vystúpiť na tohtoročných MTV Video Music Awards, ak jej neudelia hlavnú cenu za videoklip roka. V prípade jej o 11 rokov staršieho manžela zas naznačil, že sa v ostatnej dobe nespráva ako skutočný priateľ. "Jay Z, zavolaj mi. Ešte si mi nezavolal. Prosím zavolaj. Rozprávaj sa so mnou ako chlap," povedal rodák z Atlanty.

 

Kanye Omari West odštartoval hudobnú kariéru v roku 1996, keď ako producent spolupracoval s rapperom Gravom. Známym sa však stal až v roku 2001, keď sa podieľal na albume The Blueprint od spomínaného Jay Z. Debutovú štúdiovku The College Dropout vydal v roku 2004. Nasledovali nahrávky Late Registration (2005), Graduation (2007), 808s & Heartbreak (2008), My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010), Yeezus (2013) a The Life Of Pablo (2016). S Jay Z okrem toho nahral album Watch The Throne (2011). So všetkými štúdiovkami okrem The College Dropout dobyl americký rebríček Billboard 200. Na konte má 21 cien Grammy. Od roku 2014 je ženatý s Kim Kardashian, s ktorou má dve deti - dcéru North a syna Sainta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies