Kanye West je výkonným producentom Rihanninho nového albumu

NETKY.SK • 9 Február 2015, 15:50 • 2 min
Kanye West je výkonným producentom Rihanninho nového albumu

LOS ANGELES - Americký rapper Kanye West prezradil, že je výkonným producentom očakávaného ôsmeho radového albumu barbadoskej speváčky Rihanny. Tridsaťsedemročný hudobník taktiež potvrdil, že novinka bude obsahovať aj singel FourFiveSeconds, ktorý s nimi nedávno nahral Paul McCartney, známy aj z legendárnej kapely The Beatles. Pieseň pritom West pripravil pre svoju ďalšiu štúdiovku.

slovakia

left justify in out

"Som výkonným producentom Rihanninho albumu. Pustil som jej moju nahrávku a povedal som, 'Spravil som zopár skladieb s Paulom McCartneym', a ona sa cez to nedokázala dostať a musela tú skladbu mať na albume," vyjadril sa rapper, ktorý si podľa vlastných slov nie je istý, kedy 26-ročná speváčka vydá pripravovaný počin, no malo by to vraj byť čoskoro.

 

Kanye West odštartoval hudobnú kariéru v roku 1996, keď ako producent spolupracoval s rapperom Gravom. Známym sa však stal v roku 2001, keď sa podieľal na albume The Blueprint od Jay Z. Debutový štúdiový album The College Dropout vydal v roku 2004. Nasledovali nahrávky Late Registration (2005), Graduation (2007), 808s & Heartbreak (2008), My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010) a Yeezus (2013). So spomínaným Jay Z okrem toho nahral album Watch The Throne (2011). Medzi najväčšie hity 21-násobného držiteľa Grammy patria skladby Jesus Walks, Gold Digger (feat. Jamie Foxx), Diamonds From Sierra Leone, Stronger, Love Lockdown, Heartless alebo All Of The Lights (feat. Rihanna). 

 

Rihanna, celým menom Robyn Rihanna Fenty, sa z rodného Barbadosu do USA presťahovala ako 16-ročná. Debutovala v roku 2005 albumom Music Of The Sun, s ktorým sa rovnako ako s ďalšími šiestimi štúdiovkami prebojovala do prvej desiatky albumového rebríčka Billboard 200. Ten však po prvý raz dobyla až s albumom Unapologetic (2012). K jej najväčším hitom patria skladby ako SOS, Umbrella, Don't Stop The Music, Disturbia, Rude Boy, Only Girl (In The World), What's My Name?, S&M, We Found Love, Where Have You Been, či Diamonds. Je držiteľkou ôsmich cien Grammy, dvoch BRIT Awards a desiatok ďalších ocenení. Ako herečka sa predstavila vo filmoch Bojová loď (2012) a To je koniec! (2013). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies