Kantorová sa na nič nevyhovárala, Vlhová išla "do toho"

NETKY.SK • 21 Február 2014, 16:37 • 2 min
Kantorová sa na nič nevyhovárala, Vlhová išla "do toho"

SOČI/ČERVENÁ POĽANA - Barbara Kantorová si slalomový deň na zimnej olympiáde predstavovala ináč. V podstate sa ináč začal ako sa skončil, ale neboli to rozprávkové protipóly.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Pretekárky realizmus - vypadnutie v 1. kole záverečnej alpskej súťaže žien nad Červenou Poľanou.
      

Ráno na obhliadke trate to z pohľadu 21-ročnej slovenskej lyžiarky vyzeralo nádejne: "Zdalo sa mi to menej strmé a menej náročné. Keďže som nesúťažila v superkombinácii, túto trať som nepoznala. Páčila sa mi a bola som odhodlaná pustiť sa do nej naplno," konštatovala pre TASR. 
      

Kantorová však veľmi skoro zistila, že podmienky sú ešte horšie, ako bývajú so štartovým číslom 44 v štandardných súťažiach. Na "Ružovú osadu" od rána padal dážď. Napriek tomu sa borila s rozbitým povrchom a osudná chyba prišla až neďaleko cieľa: "Zobrala som bránu medzi nohy, čo vlastne mnohí nazývajú náhodou, ale je to len chyba jazdca. Mrzí ma to, ale môžem si povedať, že jazdu som išla naplno. Oveľa viac by ma mrzelo, keby som mala v cieli na najlepšie stratu desať sekúnd. Nechcem sa utešovať, ale vydala som zo seba maximum. Je to moja prvá olympiáda a užila som si ju."
      

To Jana Gantnerová bola riadne roztrpčená: "Bolo to náročné, skákali tam lyže. Moja jazda bola od hora až dole celá zlá. Nesadla mi ani trať, ani sneh, neukázala som na nej to, čo viem. A strata je strašná...." V 1. kole Gantnerovej namerali manko 6,64 na vedúcu Američanku Mikaelu Shiffrinovú a mrzel aj fakt, že jej o jednu pozíciu ušlo výhodné štartové číslo 1 v 2. kole. 
      

To Petra Vlhová, 18-ročná slovenská nádej mala vlastne smolu na okolnosti, že jej nedopriali pri jej strate lepšiu štartovú pozíciu do 2. kola. Je to trinástka, keďže v 1. kole mala 18. najrýchlejší čas. Keď s 31-kou došla do cieľa, vyzeralo to, že ju ešte pár pretekárok predstihne a do druhej polovice odštartuje okolo piatej-šiestej pozície. Lenže podmienky už boli také zlé, že Vlhovú žiadna iná pretekárka nepredstihla a tak jej strata 3,80 s okamžite nabrala lepšie kontexty.
      

"Je to tak, možno keby som mala menšiu stratu a horšie umiestnenie, bolo by to do druhého kola výhodnejšie. Ale je to tak, ako to je a ja druhé kolo idem do toho. Pôjdem naplno. Čo to dá. Ak sa mi vydarí jazda, určite by som bola s celým slalomom spokojná," zdôraznila Vlhová pre TASR.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies